Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ιδρυση επιχείρησης σε μια ημέρα.

13 Απρίλιος 2010
  • Την ίδρυση επιχειρήσεων μέσα σε μία ημέρα έχει προαναγγείλει η υπουργός Οικονομίας, κ. Λούκα Κατσέλη για το νομοσχέδιο που αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο.
Ιδρυση επιχείρησης σε μια ημέρα .

Την ίδρυση επιχειρήσεων μέσα σε μία ημέρα έχει προαναγγείλει η υπουργός Οικονομίας, κ. Λούκα Κατσέλη για το νομοσχέδιο που αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο.

Το νομοσχέδιο αφορά στην απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων, έχει εξαγγελθεί από τον Φεβρουάριο και όπως έχει ανακοινωθεί θα συνοδευτεί σε δεύτερο χρόνο από νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης άδειας λειτουργίας των επιχειρήσεων. Το νέο μοντέλο αδειοδότησης, που προωθεί η υπουργός, στηρίζεται στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και στα κατά τόπους επιμελητήρια, τα οποία θα λειτουργήσουν και ως one-stop- shop για την αδειοδότηση επιχειρήσεων και τις νέες επενδύσεις.


Δδιαδικασίες
Για την ίδρυση μικρών επιχειρήσεων οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στα ΚΕΠ, ενώ για τις μεγαλύτερες (ΑΕ και ΕΠΕ) θα απευθύνονται σε συμβολαιογράφο, αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας επικαλούμενοι το νομοσχέδιο.

Κατόπιν θα ενημερώνεται το Επιμελητήριο και θα «τροφοδοτεί» ηλεκτρονικά το Μητρώο, μέσω του οποίου θα ενημερώνεται και πάλι ηλεκτρονικά η εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Στόχος είναι η όλη διαδικασία ενημέρωσης των διαφόρων υπηρεσιών, από το ΚΕΠ ή τον συμβολαιογράφο και μετά να γίνεται ηλεκτρονικά, προκειμένου ο υποψήφιος επιχειρηματίας να μη χάνει χρόνο και χρήμα επισκεπτόμενος τις διάφορες υπηρεσίες.

Πηγή Ημερησία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης