Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δίμηνη παράταση του πλαισίου για μεταβιβάσεις ακινήτων και παράταση για ένταξη στη ρύθμιση 72 δόσεων έως τέλος Φεβρουαρίου

23 Ιανουάριου 2022
Δίμηνη παράταση του πλαισίου για μεταβιβάσεις ακινήτων και παράταση για ένταξη στη ρύθμιση 72 δόσεων έως τέλος ΦεβρουαρίουΔύο νέες παρατάσεις ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι θα δοθεί παράταση μέχρι το τέλος Μαρτίου (δίμηνη παράταση) για τους ιδιοκτήτες ακινήτων έτσι ώστε να ολοκληρώσουν τις μεταβιβάσεις που έχουν δηλωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.


Υπενθυμίζουμε ότι, με το άρθρο 49 του νόμου 4876/2021 η σχετική προθεσμία είχε παραταθεί έως το τέλος Ιανουαρίου:

"Άρθρο 49
Σε οριστικά συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων με επαχθή αιτία ή αιτία δωρεάς ή γονικής παροχής, τα οποία συντάσσονται από την 1η Ιανουαρίου 2022 μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2022, για τον υπολογισμό του οικείου φόρου, θεωρείται ότι η μεταβίβαση έχει συντελεστεί κατά την 31η Δεκεμβρίου 2021, εφόσον οι σχετικές δηλώσεις υποβλήθηκαν μέχρι την ημερομηνία αυτή. "

Για την ένταξη στη ρύθμιση των έως 72 δόσεων ο υπουργός ανέφερε ότι, θα δοθεί παράταση έως το τέλος Φεβρουαρίου.Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης