Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τράπεζα της Ελλάδος - 1,4% υποχώρησαν τον Φεβρουάριο οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

8 Απρίλιος 2010
  • Οι καταθέσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες υποχώρησαν 1,4% στα 229,5 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη. Σε ετήσια βάση οι καταθέσεις παρέμειναν αμετάβλητες σε σχέση με τα 229,4 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2009.
Τράπεζα της Ελλάδος - 1,4% υποχώρησαν τον Φεβρουάριο οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Οι καταθέσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες υποχώρησαν 1,4% στα 229,5 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη. Σε ετήσια βάση οι καταθέσεις παρέμειναν αμετάβλητες σε σχέση με τα 229,4 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2009.

Τα στοιχεία έδειξαν μείωση των καταθέσεων ύψους 8,4 δισ. ευρώ στους πρώτους δύο μήνες του έτους, σε αντίθεση με δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πολύ μεγαλύτερες εκροές κεφαλαίων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Σύμφωνα με το Reuters, τραπεζίτες υποστηρίζουν ότι η μείωση ίσως να οφείλεται μερικώς σε εποχικούς παράγοντες και σε τοποθέτηση των κεφαλαίων σε θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό, κινήσεις που πυροδοτούν οι ανησυχίες για την δημοσιονομική κρίση και τις αναμενόμενες αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς.

Η κεντρική τράπεζα της Κύπρου διέψευσε την Τετάρτη δημοσιεύματα ότι οι τράπεζες του νησιού κατακλύζονται από καταθέσεις Ελλήνων πολιτών που μεταφέρουν κεφάλαια στη χώρα υπό τον φόβο επιδείνωσης της κρίσης στην Ελλάδα.

Πηγή Το Βήμα

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης