Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών .

6 Απρίλιος 2010
  • Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με υποτιθέμενες ενέργειες εκ μέρους της Ελλάδας για αλλαγές στην πρόσφατη συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μηχανισμό στήριξης, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, διευκρίνισε τα εξής:
Ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών .

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με υποτιθέμενες ενέργειες εκ μέρους της Ελλάδας για αλλαγές στην πρόσφατη συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μηχανισμό στήριξης, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, διευκρίνισε τα εξής:

Ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε ενέργεια εκ μέρους της χώρας μας για την αλλαγή των όρων της πρόσφατης συμφωνίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μηχανισμό στήριξης. Η συμφωνία είναι σημαντική τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα, γιατί προσδιορίζει τις συνθήκες υπό τις οποίες μία χώρα, θα στηριχθεί υπό συγκεκριμένους όρους από τους εταίρους της. Όπως όμως έχουμε επανειλημμένα διευκρινίσει η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει την ενεργοποίηση αυτού του μηχανισμού.

Η δημοσιονομική πορεία της χώρας μας εξαρτάται από την υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, και  η Ελληνική Κυβέρνηση συνεχίζει την υλοποίηση του Προγράμματος χωρίς καμία απολύτως παρέκκλιση. Ο προϋπολογισμός εκτελείται κανονικά και εντός του στόχου που έχει τεθεί ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, τον τρόπο κατάρτισης και εκτέλεσης του προϋπολογισμού, το ασφαλιστικό, τη λειτουργία του κράτους, και την απελευθέρωση του αναπτυξιακού δυναμικού της χώρας. Οι αλλαγές αυτές διασφαλίζουν την μείωση του δημοσίου ελλείμματος, τον έλεγχο της πορείας του δημόσιου χρέους, αλλά και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης