Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τροποποίηση της διάταξης για την παρακράτηση φόρου 8% στις υπηρεσίες.

6 Απρίλιου 2010
  • Στην τροποποίηση της διάταξης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου με την οποία επιβάλλεται παρακράτηση φόρου 8% σε όλα τα τιμολόγια άνω των 300 ευρώ που εκδίδουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών.
Τροποποίηση  της διάταξης για την παρακράτηση φόρου 8% στις υπηρεσίες.
       
Στην τροποποίηση της διάταξης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου με την οποία επιβάλλεται παρακράτηση φόρου 8% σε όλα τα τιμολόγια άνω των 300 ευρώ που εκδίδουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών.

Η ρύθμιση θα ίσχυε κανονικά από την 1η Ιουλίου 2010, ωστόσο αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις από την έκτακτη εφαρμογή του μέτρου η κυβέρνηση μεταθέτει για την 1η Ιανουαρίου 2011 την υιοθέτησή του. Την ίδια στιγμή χαμηλώνει στο 5% από 8% το ποσοστό παρακράτησης του φόρου, θέλοντας να καταδείξει πως στόχος του μέτρου δεν είναι εισπρακτικός, αλλά ο περιορισμός των εικονικών τιμολογίων.

Ο εν λόγω φόρος θα συμψηφίζεται με τον φόρο που θα προκύπτει ετησίως από το δηλωθέν εισόδημα και ανά περιπτώσεις θα επιστρέφεται. Ωστόσο, σε περιπτώσεις επιστροφής φόρου εκτιμάται πως τα χρήματα θα δίδονται τουλάχιστον μετά την παρέλευση εξαμήνου.

Οι επαγγελματικοί φορείς διαμαρτύρονται και τονίζουν πως εφαρμογή της συγκεκριμένης διατάξεως θα πλήξη την αγορά, καθώς οι χιλιάδες επιχειρήσεις στον ευρύτερο τομέα παροχής υπηρεσιών, θα αποστερηθούν σημαντικής ρευστότητας, και μάλιστα σε μια περίοδο χαμηλών τζίρων και μεγάλης κρίσεως.


Το Βήμα


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης