Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΛΕΠΑ: Τώρα αυξημένα μέτρα προστασίας για την υγεία μας

ΕΛΕΠΑ: Τώρα αυξημένα μέτρα προστασίας για την υγεία μας
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 4 λεπτά

Ε.Λ.Ε.Π.Α.
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιατων (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, Αθήνα
Τ: 210.38.35.093
 210.38.02.923
F: 210.33.06.770
[email protected]
[email protected]
www.elepa.gr

Τώρα αυξημένα μέτρα προστασίας για την υγεία μας

Σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα η κατάσταση βρίσκεται στο χειρότερο σημείο. Η νέα μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει, τα κρούσματα τις έφτασαν πάνω από 40.000 σε μια ημέρα, μετράμε δεκάδες νεκρούς και διασωληνωμένους, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, την ίδια στιγμή που ο μαζικός εμβολιασμός είναι καθηλωμένος.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να ανακυκλώνει μέτρα ενίσχυσης της ατομικής ευθύνης και του κοινωνικού αυτοματισμού. Φορτώνει την δική της εγκληματική διαχείριση της πανδημίας στις δικές μας πλάτες. Ούτε συζήτηση για ενίσχυση του ΕΣΥ, για μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους, στα ΜΜΜ και στα σχολεία αφού αυτά κοστίζουν και θεωρούνται πολυτέλεια. Ικανοποιεί τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων φτάνοντας στο σημείο να μειώνει την καραντίνα στις 5 ήμερες στους ασυμπτωματικούς ασθενείς, με την κατάσταση στους χώρους δουλειάς να είναι τραγική, με τους εργαζόμενους να παραμένουν απροστάτευτοι!

Στις μεγάλες εταιρίες του κλάδου και στα λογιστήρια μεγάλων εταιριών η τηλεργασία παρουσιάζεται ως φάρμακο δια πάσαν νόσο. Κάποιες εταιρίες δεν δίνουν καν την δυνατότητα να επιλέξει ο εργαζόμενος αν θα τηλεργαστεί ή όχι, θέτοντάς τους σε υποχρεωτική τηλεργασία ακόμα και για εβδομάδες. Όσες εταιρίες δίνουν την «επιλογή», αυτό γίνεται με αποθέωση της ατομικής ευθύνης και του εκβιασμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εταιρίας, που ενημέρωσε τους εργαζόμενους πως όποιος θέλει να εργαστεί από το γραφείο, αυτό πρέπει να γίνεται, μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο, απαιτείται διπλή ή ενισχυμένη μάσκα -φυσικά με το κόστος να βαραίνει τους εργαζομένους-, και πως οι εργαζόμενοι θα έχουν την ευθύνη αν αναγκαστεί η διοίκηση να κλείσει τελείως τα γραφεία της!

Η τηλεργασία εφαρμόζεται με τους χειρότερους όρους για την πλειοψηφία των συναδέλφων: απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποίηση, ακατάλληλοι χώροι ή εξοπλισμός, αυξημένα κόστη (θέρμανση, ηλεκτρισμός, ίντερνετ). Όλα τα παραπάνω, έρχονται και δένουν με το «ανέκδοτο» της περιόδου, δηλαδή την ερεύνα της PwC για λογαριασμό του Υπ. Εργασίας, που ορίζει ως αποζημίωση κόστους τηλεργασίας το πόσο των 28 ευρώ μηνιαίως που θα τους δίνεται, υπό προϋποθέσεις και αναλογικά των ημερών τηλεργασίας...

Στους μικρότερους χώρους, και ειδικά στα λογιστικά γραφεία, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Τα κρούσματα είναι καθημερινά, λόγω των ανύπαρκτων μέτρων και αποστάσεων, με αποτέλεσμα να νοσούν ακόμα και πάνω από τους μισούς εργαζόμενους. Υπάρχουν γραφεία που έκλεισαν τελείως για κάποιες ημέρες. Βέβαια για να «βγει» η δουλειά, οι συνάδελφοι ακόμα και αν νοσούν αναγκάζονται να εργάζονται.

Τόσο σε μεγάλους όσο και σε μικρούς χώρους δουλειάς, δεν υπάρχει ενημέρωση σε περίπτωση κρούσματος, δεν γίνεται σε όλα τα κτήρια και γραφεία απολύμανση, δεν γίνεται σωστά η ιχνηλάτηση. 

Όλα γίνονται κατά το δοκούν όπως και αν αποφασίσει η εκάστοτε εργοδοσία, φυσικά κρύβοντας τις ευθύνες της πίσω από τα πρωτόκολλα λάστιχο του ΕΟΔΥ.

Και τελικά εργαζόμενοι που θέλουν να κάνουν τεστ, πληρώνουν από την τσέπη τους στα ιδιωτικά κέντρα και φαρμακεία καθώς τα κέντρα ελέγχου του ΕΟΔΥ είναι ανεπαρκή, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές και να απαιτείται πολύωρη αναμονή.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! Ερχόμαστε σε επαφή και ενημερώνουμε άμεσα το σωματείο μας για την κατάσταση που επικρατεί στον εργασιακό μας χώρο.

Οργανωμένα και συλλογικά, με όπλο το σωματείο μας,


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Μαζικά - επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας
• Ουσιαστική ιχνηλάτηση στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.
• Δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας (κατάλληλες μάσκες, αντισηπτικά κα) για όλους τους εργαζόμενους.
• Τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς.
• Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.
• ΟΧΙ στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Καμία αναστολή συμβάσεων, καμία απόλυση.
• Μέτρα για τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στα ΜΜΜ, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών και γενικά στις μεταφορές με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
• Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ, για επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
• Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ.
• Μέτρα για την έναρξη των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
• Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες υψηλού κινδύνου.

Από την πρώτη στιγμή ξεσπάσματος της πανδημίας μέχρι και σήμερα τα όποια μέτρα έχουν παρθεί είναι αποτέλεσμα αγώνων και διεκδίκησης του σωματείου μας και των μελών του.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ


Το ΔΣ



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης