Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εφορία: Ανοίγουν οι λογαριασμοί καταθέσεων γιατρών του Κολωνακίου.

31 Μάρτιου 2010 Σχόλια
  • Τους τραπεζικούς λογαριασμούς γιατρών του Κολωνακίου, που εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ να φοροδιαφεύγουν θα ανοίξει το υπουργείο Οικονομικών.
Εφορία: Ανοίγουν οι λογαριασμοί καταθέσεων γιατρών του Κολωνακίου.

Τους τραπεζικούς λογαριασμούς γιατρών του Κολωνακίου, που εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ να φοροδιαφεύγουν θα ανοίξει το υπουργείο Οικονομικών.

Τους τραπεζικούς λογαριασμούς γιατρών του Κολωνακίου, που εντοπίστηκαν  από το ΣΔΟΕ  να φοροδιαφεύγουν θα ανοίξει  το υπουργείο Οικονομικών για να αποκαλύψει τα αδήλωτα εισοδήματα και το μέγεθος της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τους συναδέλφους τους υπουργούς για «κραυγαλέες» περιπτώσεις  που προέκυψαν από  την εξέλιξη των ελέγχων σε 151 γιατρούς του Κολωνακίου οι οποίοι ελέγχθηκαν για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο.

Απ΄ αυτούς οι  70 με 80 γιατροί  δεν έκοβαν αποδείξεις ενώ δεν κρατούσαν ούτε βιβλία ασθενών.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ επισκέφθηκαν ξανά τα συγκεκριμένα ιατρεία και διαπίστωσαν ότι οι γιατροί (παθολόγοι, οδοντίατροι, ψυχολόγοι), συνέχιζαν το έργο της φοροδιαφυγής.

Για τους γιατρούς αυτούς έχει ξεκινήσει ήδη τακτικός φορολογικός έλεγχος ο οποίος προβλέπει και άνοιγμα λογαριασμών.

Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου σε πρώτη φάση έχει ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών περισσότερων από 10 γιατρών. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλοι με τον συνολικό αριθμό να φθάνει ακόμη και τους 80. .

 Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που διαθέτει η  Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Στοιχεία για τους 151 γιατρούς που έχουν ιατρείο στο Κολωνάκι δείχνουν ότι:

- 34 γιατροί δήλωσαν για το 2008 ετήσια καθαρά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ ή έως  833 (!) ευρώ το μήνα. Δυο από αυτούς μάλιστα δήλωσαν ετήσιο εισόδημα  κάτω των 1.000 ευρώ, 300 ευρώ ο ένας και 640 ευρώ ο άλλος.

- 29 γιατροί δήλωσαν πάνω 10.000 ευρώ και έως 20.000 ευρώ ή έως 1.666 ευρώ το μήνα.

-  Μόνο 11 από τους 151 γιατρούς εμφάνισαν στην εφορία ετήσιο εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ.
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης