Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Σύντομα θα είναι δυνατή η εισαγωγή μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ στα τρόφιμα

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Σύντομα θα είναι δυνατή η εισαγωγή μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ στα τρόφιμα
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 ότι σύντομα θα είναι δυνατή η εισαγωγή μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Οι ισχύοντες κανονισμοί δεν το επιτρέπουν ακόμη. Αυτό, ωστόσο, θα καταστεί δυνατό με αλλαγές στην οδηγία ΦΠΑ. Τα κράτη μέλη θα έχουν μεγαλύτερη ευελιξία για την εφαρμογή χαμηλότερων συντελεστών ΦΠΑ.

«Ο μηδενικός ΦΠΑ στα τρόφιμα θα είναι νόμιμος στο μέλλον», δήλωσε ο οικονομικός επίτροπος της ΕΕ Πάολο Τζεντιλόνι σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Δεν έχει διευκρινίσει πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό. Ο Επίτροπος σημείωσε επίσης ότι οι ισχύοντες κανόνες δεν επιτρέπουν μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ στα τρόφιμα. Ωστόσο, υπενθύμισε ότι πρόσφατα εγκρίθηκε νομοθεσία στο Συμβούλιο που θα επιτρέψει αυτό να συμβεί στο μέλλον. - Τώρα βρισκόμαστε σε μια μεταβατική στιγμή. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι αυτό δεν είναι κάτι που επιτρέπεται βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ αυτή τη στιγμή, αλλά γνωρίζουμε ότι θα γίνει νόμιμο, είπε ο Τζεντιλόνι.


Υπενθυμίζουμε ότι τα κράτη μέλη της Ε.Ε συμφώνησαν πριν από λίγες ημέρες να τροποποιήσουν την οδηγία ΦΠΑ και να επεκτείνουν τον κατάλογο των αγαθών και των υπηρεσιών στα οποία μπορούν να εφαρμοστούν χαμηλότεροι συντελεστές ΦΠΑ. Αυτό θα καλύπτει 24 ομάδες αγαθών και υπηρεσιών.Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης