Αποτελέσματα live αναζήτησης

Με ετεροχρονισμένη κατάθεση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας η ρύθμιση οφειλών.

  • TH δυνατότητα αξιοποίησης του νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών τους προς τις τράπεζες, με ετεροχρονισμένη κατάθεση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, δίνει στις επιχειρήσεις τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του ΕΣΠΑ.
Με ετεροχρονισμένη κατάθεση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας η ρύθμιση οφειλών.

TH δυνατότητα αξιοποίησης του νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών τους προς τις τράπεζες, με ετεροχρονισμένη κατάθεση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, δίνει στις επιχειρήσεις τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του ΕΣΠΑ.    
Η τροπολογία προβλέπει ότι οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν στις τράπεζες έως τις 15 Απριλίου, όπως προβλέπει ο νόμος, αίτηση για ρύθμιση χρεών ακόμη και αν δεν διαθέτουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, υπό την προϋπόθεση ότι θα την καταθέσουν έως τις 31 Μαΐου. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ για τη λήψη εγγυοδοτημένων δανείων προκειμένου να αποπληρώσουν ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις και εν συνεχεία να λάβουν ενημερότητες τις οποίες θα καταθέσουν ώστε να υλοποιηθεί η ρύθμιση των οφειλών τους προς τις τράπεζες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η τροπολογία κατατέθηκε δεδομένου ότι τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ θα αρχίσουν να υλοποιούνται μετά το Πάσχα και υπήρχε κίνδυνος να εκπνεύσει η προθεσμία υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών προς τις τράπεζες. Αυτό το διάστημα το ΤΕΜΠΜΕ επεξεργάζεται από κοινού με τις τράπεζες τους ακριβείς όρους και προϋποθέσεις που θα ισχύσουν για το  σχετικό πρόγραμμα.

Πηγή: Express.gr


 Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης