Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μετά τη δημοσιονομική κρίση έρχεται η ανεργία στην Ελλάδα.

24 Μάρτιου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σύμφωνα με σημερινή έκθεση του ΟΟΣΑ, οι νέοι στις χώρες-μέλη του Οργανισμού, έχουν πραγματικά "χτυπηθεί" από την οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα το ποσοστό ανεργίας στις νεαρές ηλικίες να είναι αρκετά υψηλό και να αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες.
Μετά τη δημοσιονομική κρίση έρχεται η ανεργία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με σημερινή έκθεση του ΟΟΣΑ, οι νέοι στις χώρες-μέλη του Οργανισμού, έχουν πραγματικά "χτυπηθεί" από την οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα το ποσοστό ανεργίας στις νεαρές ηλικίες να είναι αρκετά υψηλό και να αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες.

Η δημοσιονομική κρίση που περνά η χώρα μας είναι γνωστή και μάλιστα τα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση, εκτιμάται πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Τι γίνεται όμως με την ανεργία; Οι νέοι στην Ελλάδα μαστίζονταν από την ανεργία και πριν την κρίση, αλλά σύμφωνα με νέα μελέτη, έρχονται χειρότεροι μήνες, καθώς το ποσοστό θα αυξηθεί ραγδαία.

Συγκεκριμένα, η ανεργία στους νέους θα αγγίξει το 28% στο τέλος του 2010, από το 25,3% που ήταν το Σεπτέμβριο του 2009. Ακόμα και πριν την κρίση, οι νέοι στην Ελλάδα αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα ανεργίας και μάλιστα το ποσοστό αυτό ήταν από τα υψηλότερα στον ΟΟΣΑ, αγγίζοντας το 20,6% το 2008, ενώ ο μέσος όρος ήταν 13,2%.

Τα στοχεια δείχνουν πως οι νέοι στην Ελλάδα, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποφέρουν από μακροχρόνια ανεργία και λιγότερη τύχη στο να βρουν δουλειά, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους τον ΟΟΣΑ.

"Οι νέοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε αυτή την κρίση", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Α. Γκουρία και προσθέτει πως "πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για να εισέλθουν οι νέοι Έλληνες στην αγορά εργασίας".

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, οι έκτακτες μεταρρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση πρόσφατα αποτελούν βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά πρέπει να βοηθηθεί και η αγορά εργασίας, αφού το σχετικά υψηλό κόστος εργασίας και οι σκληρές ρυθμίσεις για την απόλυση εργαζόμενων αποθαρρύνει τους εργοδότες να προσλάβουν άπειρους και έτσι καθίσταται δύσκολο για τους νέους να εισέρχονται στην αγορά εργασίας.

Πηγή Κέρδος


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης