Αποτελέσματα live αναζήτησης

Βρείτε εάν ένα όχημα είναι ανασφάλιστο, αν έχει δηλωθεί κλοπή ή έχει τεθεί σε ακινησία με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας

21 Δεκέμβριου 2021 Σχόλια
Βρείτε εάν ένα όχημα είναι ανασφάλιστο, αν έχει δηλωθεί κλοπή ή έχει τεθεί σε ακινησία με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση  Α.1254/2021 με την οποία ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα για την παροχή δημοσίων πληροφοριών (open data) σχετικά με την κατάσταση κίνησης ή ακινησίας των οχημάτων για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα, την τρέχουσα κατάσταση ασφάλισής τους, τυχόν δήλωσή τους ως απωλεσθέντων ή κλαπέντων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr - ΕΨΠ) και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Από τον ιστότοπο αυτό θα παρέχονται δημόσιες πληροφορίες (open data), με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας των οχημάτων στο μητρώο οχημάτων της Α.Α.Δ.Ε., σχετικά με την κατάσταση κίνησης ή ακινησίας των οχημάτων για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα, την τρέχουσα κατάσταση ασφάλισής τους, τυχόν δήλωσή τους ως απωλεσθέντων ή κλαπέντων,καθώς και τα χαρακτηριστικά των οχημάτων.

Για την πρόσβαση στις πληροφορίες αυτές δεν απαιτεί αυθεντικοποίηση και πραγματοποιείται με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος ως αυτό εμφανίζεται στο μητρώο οχημάτων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.


Στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr-ΕΨΠ), παρουσιάζονται οι ακόλουθες πληροφορίες:

α. Πληροφορία για την κατάσταση του οχήματος, ενδεικτικά σε «κλοπή», «κίνηση» ή «ακινησία», καθώς και ημερομηνία που τέθηκε σε ακινησία.

β. Πληροφορία για την κατάσταση ασφάλισης του, αν είναι «ασφαλισμένο» ή «ανασφάλιστο», και στην περίπτωση που είναι ασφαλισμένο την ημερομηνία και ώρα έναρξης και λήξης ασφάλισης

γ. Χαρακτηριστικά του οχήματος, ενδεικτικά χρώμα, κατασκευαστής και τύπος.


Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών ή κατόχων των οχημάτων δε δημοσιοποιούνται, ενώ επίσης στοιχεία για οφειλές από τέλη κυκλοφορίας δεν εμφανίζονται και δε χορηγούνται.


Δείτε την απόφαση στο φορολογικό αρχείο του κόμβου


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης