Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σήμα κινδύνου για 16.000 βιοτεχνίες.

  • Πάνω από το 40% των επιχειρήσεων - μελών του ΒΕΑ, αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα, που ίσως κλείσουν μέσα στο 2010
Σήμα κινδύνου για 16.000 βιοτεχνίες.

Πάνω από το 40% των επιχειρήσεων - μελών του ΒΕΑ, αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα, που ίσως κλείσουν μέσα στο 2010.

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν περισσότερες από 16.000 μικρές μεταποιητικές επιχειρήσεις της Αττικής, πάνω από το 40% των μελών του ΒΕΑ, επισημαίνοντας ότι αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρά προβλήματα, που μπορούν να οδηγηθούν στο «λουκέτο» μέσα στο 2010.

Παράλληλα, μία στις τέσσερις βιοτεχνίες της Αττικής δηλώνουν ότι έκαναν απολύσεις τους προηγούμενους μήνες και πάνω από το 40% των μελών του ΒΕΑ θεωρεί πολύ πιθανό να κάνει και πάλι απολύσεις το 2010. Τα παραπάνω αποτελούν ευρήματα έρευνας, της τρίτης κατά σειρά από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, που πραγματοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων MARC Α.Ε. για λογαριασμό του ΒΕΑ, στις βιοτεχνικές επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου. Από τις αρχές της κρίσης υπολογίζεται ότι έχουν χαθεί περίπου 43.000 - 45.000 θέσεις εργασίας στις βιοτεχνίες της Αττικής και με τις 25.000 που εκτιμάται ότι θα χαθούν το 2010, ο συνολικός αριθμός θα φτάσει τις 70.000, δηλαδή το 1/3 της συνολικής απασχόλησης στις επιχειρήσεις - μέλη του ΒΕΑ.

Τα υπόλοιπα πιο βασικά ευρήματα της έρευνας μπορούν να συνοψιστούν στα εξής: Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σοβαρά τη λειτουργία του 85% των επιχειρήσεων - μελών του ΒΕΑ, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στα επαγγέλματα της οικοδομής και στην ένδυση - υπόδηση. Η κρίση εκδηλώθηκε με μείωση του τζίρου στο 91,2% των επιχειρήσεων.

Κατά μέσο όρο το 2009 ο τζίρος των επιχειρήσεων αυτών μειώθηκε κατά 31%, ενώ το 22% αναφέρει πτώση μεγαλύτερη του 50%. Το 45% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα κέρδη τους μειώθηκαν το 2009, ενώ έκλεισε τη χρήση με ζημίες το 37,2%. Το 26% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα χρηματοδότησης από τις τράπεζες, ενώ το 77% πληρώνεται καθυστερημένα από τους πελάτες (η καθυστέρηση ξεπερνά το εξάμηνο στο 15% των περιπτώσεων).


Καθυστέρηση
Επίσης, το 35% καθυστερεί να πληρώσει τους προμηθευτές, το 12,1% τις δόσεις των δανείων, το 23,8% τα ενοίκια και τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, το 19,2% τους μισθούς των εργαζομένων. Το 6%, δηλαδή πάνω από 2.500 επιχειρήσεις, δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο να εγγραφούν στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Τέλος, περισσότερες από μία στις τρεις επιχειρήσεις δηλώνουν ότι θα χρειαστούν τραπεζική χρηματοδότηση τους επόμενους έξι μήνες.

Πηγή Ημερησία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης