Αποτελέσματα live αναζήτησης

Με PCR test οι ταξιδιώτες από όλες τις χώρες από την Κυριακή 19/12

Με PCR test οι ταξιδιώτες από όλες τις χώρες από την Κυριακή 19/12
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 5 λεπτά


Σύμφωνα με τη νέα απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 78350/2021 «Προϋποθέσεις εισόδου στη Χώρα προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» ορίζονται τα ακόλουθα από 19/12 και ώρα 06:00:

Προϋποθέσεις εισόδου στη Χώρα


1. Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα πριν από την άφιξή τους στη Χώρα. Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επιβάτη από το σύστημα, θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο. Έγκυρη φόρμα PLF, με κωδικό QR, θεωρείται αναγκαία για την είσοδο σε κάθε πύλη εισόδου της Χώρας.

2. Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα, ανεξαρτήτως εμβολιασμού ή νόσησης αυτών, οφείλουν να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19, που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας και να φέρουν βεβαίωση της ως άνω διάγνωσης, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριο, ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας και να φέρουν βεβαίωση της ως άνω διάγνωσης, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριο.

2Α. Ειδικώς οι μόνιμοι κάτοικοι των κρατών: Αργεντινή, Ινδία, Μεξικό, Ουρουγουάη, Ρωσική Ομοσπονδία, Σουλτανάτο του Ομάν και Χιλή εισέρχονται στη Χώρα, εφόσον η είσοδός τους επιτρέπεται σύμφωνα με την παρούσα, υπό την πρόσθετη προϋπόθεση να διαγιγνώσκονται αρνητικοί σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) στα σημεία εισόδου στη Χώρα, εφαρμοζομένων αναλογικώς ως προς τα κλιμάκια ελέγχου, την παραμονή σε χώρο της πύλης ελέγχου μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος του ελέγχου και τον υποχρεωτικό προσωρινό περιορισμό σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος του ελέγχου των παρ. 5, 6 και 7.

2Β. Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα που προέρχονται από τα κράτη: Αίγυπτος, Αλβανία, Αργεντινή, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γεωργία, Δημοκρατία της Κούβας, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Κίνα, Λιβύη, Μαρόκο, Πακιστάν, Ρωσική Ομοσπονδία και Τουρκία εισέρχονται στη Χώρα, εφόσον η είσοδός τους επιτρέπεται σύμφωνα με την παρούσα και με την επιφύλαξη της παρ. 7 του άρθρου πέμπτου, με την πρόσθετη προϋπόθεση να διαγιγνώσκονται αρνητικοί σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο είτε με τη μέθοδο PCR είτε με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test), στα σημεία εισόδου της Χώρας. Από τον ανωτέρω υποχρεωτικό έλεγχο εξαιρούνται όσοι α) έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή και σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριο, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου, τον αριθμό των δόσεων και την ημερομηνία διεξαγωγής τους, ή β) φέρουν πιστοποιητικό νόσησης κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR ή κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test). Το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως ενενήντα (90) ημέρες μετά από αυτόν με την επιφύλαξη του επόμενου εδαφίου. Ειδικώς, τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν από τις 15.7.2021 έως και τις 31.10.2021 παραμένουν σε ισχύ έως τις 31.1.2022. Ο πρώτος θετικός έλεγχος διενεργείται από βα) δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία ή ββ) εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας. Το πιστοποιητικό νόσησης έχει συνταχθεί στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα και περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριο. Ως προς τα κλιμάκια ελέγχου, την παραμονή σε χώρο της πύλης ελέγχου μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος του ελέγχου και τον υποχρεωτικό προσωρινό περιορισμό σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος του ελέγχου, εφαρμόζονται αναλόγως οι παρ. 5, 6 και 7.
Ειδικώς οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα που προέρχονται από τα κράτη: Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι εισέρχονται στη Χώρα, εφόσον η είσοδός τους επιτρέπεται σύμφωνα με την παρούσα, με τις πρόσθετες προϋποθέσεις:
α) να διαγιγνώσκονται αρνητικοί σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο είτε με τη μέθοδο PCR είτε με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test), στα σημεία εισόδου της Χώρας και
β) να υπόκεινται σε προσωρινό περιορισμό αποκλειστικά σε ξενοδοχεία καραντίνας που υποδεικνύονται από τις αρμόδιες αρχές, για δέκα (10) ημέρες από την είσοδό τους στην ελληνική Επικράτεια. Ο περιορισμός της περ. β) λήγει με τη διενέργεια αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου με τη μέθοδο PCR, τη δέκατη ημέρα του προσωρινού περιορισμού.

2Γ. Οι υποχρεώσεις των παρ. 2, 2Α και 2Β ισχύουν και για ανηλίκους από πέντε (5) ετών και άνω.

Δείτε ολόκληρη την απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 78350/16.12.2021 στο αρχείο του κόμβου



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης