«Κόκκινα» δάνεια 30 δισ. προβλέπουν οι τραπεζίτες

Οικονομικές Ειδήσεις

22 Μάρτιος 2010
ΣE κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί το πιστωτικό σύστημα, καθώς καθολική είναι πλέον η εκτίμηση των τραπεζιτών που «εκτοξεύει» τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια για το 2010 στο 12% του συνόλου ή αλλιώς στα 30 δισ. ευρώ. Με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιριών για το 2009 οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών ενημέρωσαν τους αναλυτές ότι ο ρυθμός αύξησης των «κόκκινων δανείων» εφέτος θα συνεχιστεί με τους ίδιους περυσινούς ρυθμούς. Taxheaven.gr

«Κόκκινα» δάνεια 30 δισ. προβλέπουν οι τραπεζίτες.

ΣE κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί το πιστωτικό σύστημα, καθώς καθολική είναι πλέον η εκτίμηση των τραπεζιτών που «εκτοξεύει» τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια για το 2010 στο 12% του συνόλου ή αλλιώς στα 30 δισ. ευρώ. Με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιριών για το 2009 οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών ενημέρωσαν τους αναλυτές ότι ο ρυθμός αύξησης των «κόκκινων δανείων» εφέτος θα συνεχιστεί με τους ίδιους περυσινούς ρυθμούς.
 

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια εκτιμάται ότι διαμορφώθηκαν στο τέλος της περασμένης χρονιάς στο 9% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου (περί τα 22,6 δισ. ευρώ).

Στην Εθνική οι καθυστερήσεις για το 2009 ανήλθαν σε 6,4% του συνολικού χαρτοφυλακίου, στην Alpha Bank στο 5,7%, στη Eurobank στο 5,2%, ενώ στην Τράπεζα Πειραιώς στο 5,1%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, τους αμέσως προσεχείς μήνες ενδέχεται να παρατηρηθεί αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων και νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες να αποπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, ως συνέπεια των πιέσεων που θα δεχθούν από τη μείωση των εισοδημάτων τους, ενώ μία στις πέντε επιχειρήσεις αδυνατεί να ανταποκριθεί εμπροθέσμως στις τραπεζικές της υποχρεώσεις.
 
Πηγή Express