Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παράταση έως 30 Δεκεμβρίου για e-συγκεντρωτικές πελατών-προμηθευτών

23 Νοέμβριου 2005 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΕΣ θεωρούνται όλες οι συγκεντρωτικές καταστάσεις που θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω του Διαδικτύου από τους υπόχρεους ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους έως και τις 30 Δεκεμβρίου 2005. .......

Παράταση έως 30 Δεκεμβρίου για e-συγκεντρωτικές πελατών-προμηθευτών

ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΕΣ θεωρούνται όλες οι συγκεντρωτικές καταστάσεις που θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω του Διαδικτύου από τους υπόχρεους ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους έως και τις 30 Δεκεμβρίου 2005.

Ο αριθμός των ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων που θα υποβάλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά έως και τις 30/12/05 τις συγκεντρωτικές καταστάσεις θα ανέλθει σε 1.100.000.
Αυτό υπογραμμίζεται σε κατεπείγον τηλεγράφημα που απέστειλε χθες προς όλες τις ΔΟΥ και τις αρμόδιες υπηρεσίες ΚΕΠ κ.λπ.) ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Αντ. Μπέζας, στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των φορολογούμενων και προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων εκτιμούν ότι ο αριθμός των ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων που θα υποβάλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά έως και τις 30/12/05 τις συγκεντρωτικές καταστάσεις θα ανέλθει σε 1.100.000, καθώς ήδη ο αριθμός των πιστοποιημένων επιτηδευματιών που διεκπεραιώνουν με ηλεκτρονικό τρόπο τις συναλλαγές τους ανέρχεται στις 750.000.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η υποχρεωτική υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων μέσω του Internet και του συστήματος ΤAXIS θα δώσει τη δυνατότητα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να ελέγχει, αλλά ταυτόχρονα και να διασταυρώνει ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία των τιμολογίων και ως εκ τούτου να εντοπίζει άμεσα περιπτώσεις πλαστών, εικονικών ή παραποιημένων φορολογικών στοιχείων.

Επισημαίνεται ότι οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών υποβάλλονται για πωλήσεις αγαθών, παροχή υπηρεσιών, είσπραξη αμοιβών, αποζημιώσεων, οικονομικών ενισχύσεων και άλλων δικαιωμάτων, ενώ οι συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών υποβάλλονται για αγορές αγαθών, λήψη υπηρεσιών, καταβολή αμοιβών, αποζημιώσεων κ.λπ.


Πηγή ΝαυτεμπορικήΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης