Αποτελέσματα live αναζήτησης

Βοήθεια απ’ το ΔΝΤ το Πάσχα; - Διάψευση από το ΥΠΟΙΚ.

  • Η Ελλάδα θα ζητήσει χρηματοδοτική βοήθεια απ’ το ΔΝΤ τον επόμενο μήνα εάν δεν υπάρξει λύση στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 25 και 26 Μαρτίου, σύμφωνα με το Dow Jones Newswire που επικαλείται Έλληνα αξιωματούχο.
Βοήθεια απ’ το ΔΝΤ το Πάσχα;
 
Η Ελλάδα θα ζητήσει χρηματοδοτική βοήθεια απ’ το ΔΝΤ τον επόμενο μήνα εάν δεν υπάρξει λύση στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 25 και 26 Μαρτίου, σύμφωνα με το Dow Jones Newswire που επικαλείται Έλληνα αξιωματούχο.

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι αισιόδοξη για βοήθεια απ’ την ΕΕ στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής», λέει ανώνυμα στο πρακτορείο ειδήσεων ο Έλληνας αξιωματούχος.

«Εξακολουθούμε να θέλουμε μία λύση εντός της ΕΕ, αλλά δεν φαίνεται. Εάν δεν υπάρξει ξεκάθαρη στήριξη στη Σύνοδο, τότε θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε μετά. Υπάρχουν αρκετά σενάρια στο τραπέζι, αλλά το επικρατέστερο είναι το ΔΝΤ»

Επίσης ο αξιωματούχος είπε ότι η διαφωνία με τη Γερμανία βαθαίνει.

«Αρχίζουμε και πιστεύουμε περισσότερο στην κυβέρνηση ότι το ΔΝΤ είναι η μόνη λύση», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μεταξύ 2 και 4 Απριλίου, κατά την περίοδο του Πάσχα θα ήταν «ο χρόνος της ανακοίνωσης», όταν οι αγορές θα είναι κλειστές.

Σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου δήλωσε πως εάν η Ελλάδα ζητούσε βοήθεια απ' το ΔΝΤ τότε τα μέτρα που έχει ήδη πάρει η κυβέρνηση θα εκπλήρωναν οποιαδήποτε υποχρέωση προς το Ταμείο. Παρ' όλα αυτά τόνισε ότι αναζητά "ευρωπαϊκή λύση".

Εν τω μεταξύ εκπρόσωπος του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel δήλωσε πως θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να απευθυνθεί στο ΔΝΤ.

Πηγή Ισοτιμία

Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε την Πέμπτη δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dow Jones σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πιθανόν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στις αρχές Απριλίου, καθώς υπάρχει αυξανόμενη απαισιοδοξία για βοήθεια από την ΕΕ.

«Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, αυτά είναι αστειότητες», είπε στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών που ζήτησε να μην κατονομαστεί.




Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης