Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μισή χρονιά με τεκμαρτά, μισή με Λογιστικό Προσδιορισμό.

  • Από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα ισχύσει ο λογιστικός προσδιορισμός των εισοδημάτων των επιτηδευματιών, ενώ για το πρώτο εξάμηνο τα εισοδήματά τους θα προσδιοριστούν με βάση το τεκμαρτό σύστημα.
Μισή χρονιά με τεκμαρτά, μισή με Λογιστικό Προσδιορισμό.

Από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα ισχύσει ο λογιστικός προσδιορισμός των εισοδημάτων των επιτηδευματιών, ενώ για το πρώτο εξάμηνο τα εισοδήματά τους θα προσδιοριστούν με βάση το τεκμαρτό σύστημα.
 
Στην απόφαση αυτή φαίνεται ότι καταλήγει το οικονομικό επιτελείο ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση να μετατεθεί για την 1η Ιανουαρίου του 2011 ο λογιστικός προσδιορισμός βάσει βιβλίων εσόδων - εξόδων και αποδείξεων πώλησης ή παροχής υπηρεσιών, για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αντιδράσεις που μεταφέρθηκαν μάλιστα μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου από εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που επεσήμαναν ότι δεν μπορεί σε μια τόσο δύσκολη περίοδο που οι μισθωτοί και συνταξιούχοι καλούνται και πάλι να συνεισφέρουν τα μέγιστα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες να μένουν στο απυρόβλητο και να αναβάλλονται τα μέτρα που οδηγούν στην αντικειμενικότερη φορολόγησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο λογιστικός προσδιορισμός αφορά τα εισοδήματα των:

Ταξί, Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, Λεωφορείων ΚΤΕΛ Ενοικιαζομένων Δωματίων, Κάμπινγκ, Μηχανικοί - Αρχιτέκτονες, Λιανοπωλητές, Πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, Βενζινάδικα, Περίπτερα κ.α..

Πηγή Ναυτεμπορική.


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης