Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οι αλλαγές στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του Ecofin

7 Δεκέμβριου 2021
Οι αλλαγές στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του Ecofin


Βλέπε και νεότερη σχετική είδηση του κόμβου «ΦΠΑ στην ΕΕ: Δυνατότητα για μόνιμους μειωμένους συντελεστές στα νησιά του Αιγαίου - Διεύρυνση των μειωμένων συντελεστών για τη στήριξη της αγοράς ακινήτων»


Δημοσιεύθηκε σχέδιο οδηγίας του Συμβουλίου της ΕΕ για τις αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ η οποία θα
θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Ecofin στις 7 Δεκεμβρίου 2021.

Οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ επανεξετάζουν το τελικό κείμενο σχετικά με αλλαγές στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στη συνεδρίαση του ECOFIN του Δεκεμβρίου.

Πιθανή εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2025.

Μια νέα πρόταση για την ευρύτερη χρήση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ – συμπεριλαμβανομένου και ενός συντελεστή κάτω του 5% για πρώτη φορά (επιπλέον της υπάρχουσας επιλογής συντελεστή 0%) – πρόκειται να συζητηθεί και ενδεχομένως να συμφωνηθεί, στη συνεδρίαση του Ecofin που λαμβάνει χώρα σήμερα στις 7 Δεκεμβρίου 2021.

Η οδηγία που θα συζητηθεί περιέχει ελευθερίες για τα κράτη μέλη να εφαρμόζουν νέο μειωμένο συντελεστή κάτω του 5% σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών.

Δείτε αναλυτικά την προτεινόμενη οδηγία:

O browser δεν υποστηρίζει pdf viewεr. Κατεβάστε το έγγραφο από εδώ: Download PDFΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης