Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δήλωση ΥΠΟΙΑΝ για την τιμή των καυσίμων

  • «Σήμερα δεν δικαιολογείται καμία αύξηση τιμής πέραν της αύξησης του ΦΠΑ, δηλαδή από 2,5 έως 3 λεπτά το ευρώ». Αυτό δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την τιμή των καυσίμων. Η Υπουργός δήλωσε πως «η Κυβέρνηση είναι αταλάντευτη στην απόφαση της να πατάξει κάθε έννοια αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ - Δ.Τ -

Δήλωση ΥΠΟΙΑΝ για την τιμή των καυσίμων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερομηνία: Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010
Θέμα: Δήλωση ΥΠΟΙΑΝ για την τιμή των καυσίμων

«Σήμερα δεν δικαιολογείται καμία αύξηση τιμής πέραν της αύξησης του ΦΠΑ, δηλαδή από 2,5 έως 3 λεπτά το ευρώ». Αυτό δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την τιμή των καυσίμων. Η Υπουργός δήλωσε πως «η Κυβέρνηση είναι αταλάντευτη στην απόφαση της να πατάξει κάθε έννοια αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας».

    Από το νόμο η ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας οφείλει να γνωμοδοτήσει για την ανάγκη επιβολής πλαφόν. Μετά από πρωτοβουλία του ΥΠΟΙΑΝ, όπως διευκρίνισε η Υπουργός, «και σε συνεργασία με το καθ΄ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθώς και το Υπουργείο Οικονομικών απευθυνθήκαμε στη ΡΑΕ και αναμένουμε να αποφασίσει προκειμένου να ληφθούν όλα τα μέτρα για την πάταξη των αδικαιολόγητων αυξήσεων, όπου αυτές παρατηρούνται».

    Στο μεταξύ, όλοι οι ελεγκτές βρίσκονται έξω, οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά τόσο από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου όσο και σε συνεργασία με τις διευθύνσεις εμπορίου των Νομαρχιών. Ήδη σήμερα, από τους ελέγχους που έγιναν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα 4 πρατηριούχοι.

Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης