Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δίκτυο Συνεργασίας και Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών: «Έφτασε η ώρα της ριζοσπαστικής ανατροπής στην εκπροσώπηση των λογιστών και δεν μπορούν να την αποφύγουν»

Δίκτυο Συνεργασίας και Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών: «Έφτασε η ώρα της ριζοσπαστικής ανατροπής στην εκπροσώπηση των λογιστών και δεν μπορούν να την αποφύγουν»

Η πλειοψηφία του Δ.Σ της Ε.Φ.Ε.Ε.Α που πρόσκειται στην παράταξη των ‘’Ανεξάρτητων΄΄ και σύσσωμο το Προεδρείο της Ένωσης, για μια ακόμη φορά διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και δείχνουν ξεκάθαρα το φόβο τους απέναντι στους συναδέλφους για την αναπόφευκτη στιγμή, που θα πρέπει να λογοδοτήσουν (ως οφείλουν) σε μια δια ζώσης Γ.Σ. για τις πράξεις, παραλείψεις, την αφωνία τους μπροστά στα σοβαρά προβλήματα του κλάδου, την έμπρακτη υποστήριξη των επιδιώξεων της Α.Α.Δ.Ε. και του Υ.Ο. και εν τέλει τη πλήρη και χωρίς όρους υιοθέτηση της κυβερνητικής πολιτικής γραμμής σε καίρια ζητήματα της κοινωνίας.

Ενώ αποδέχθηκαν ομόφωνα μαζί με τις υπόλοιπες παρατάξεις της Ένωσης στις 6/11 στην διακοπείσα Τακτική Γ.Σ., την αναβολή και τη συνέχιση της δια ζώσης καθώς και την διενέργεια εκλογών δια ζώσης, στην συνεδρίαση του Δ.Σ στις 25/11 επέβαλλαν αντικαταστατικά ως θέμα της Έκτακτης Γ.Σ. (ανάμεσα στα άλλα) τη συζήτηση και ψηφοφορία για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, επιδιώκοντας να ‘’περάσουν από το παράθυρο‘’ τις διαδικτυακές εκλογές, που εξ αρχής είχαν αποφασίσει ως πλειοψηφία του Δ.Σ.

Έδειξαν ολοφάνερα ότι η συναίνεση τους στην Γ.Σ. της 6/11 ήταν προσχηματική για να κερδίσουν χρόνο και να αποφύγουν μια οδυνηρή ήττα με την καταψήφιση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού μιας και ο συσχετισμός δυνάμεων όπως είχε διαμορφωθεί στην συγκεκριμένη Γ.Σ. ήταν συντριπτικός εναντίον τους (δείχνοντας την πλήρη αδυναμία τους να κινητοποιήσουν τους συναδέλφους που τους ψηφίζουν).

Επιλέγουν να παίξουν παιχνίδια που θα τους κρατήσουν στην καρέκλα της ηγεσίας του Δ.Σ (όσο αυτοί επιθυμούν για δικούς τους λόγους) στερώντας από τους συναδέλφους της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. τη δυνατότητα να εκλέξουν νέους εκπροσώπους, που προκρίνουν την αγωνιστική και διεκδικητική υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Λ-Φ.

Είναι προφανής η αναντιστοιχία της θέλησης (της συντριπτικής πλειοψηφίας) των μαχόμενων αυτοαπασχολούμενων Λογιστών με τις ηγεσίες τους και την υφισταμένη εκπροσώπηση.

Βιώνουμε μια απερίγραπτη κατάσταση ιδιαίτερα στην διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, όπου η κυβέρνηση έχει επιτάξει τις υπηρεσίες του κλάδου και των συναδέλφων, αναγκάζοντας τους να εφαρμόσουν πλήθος αποφάσεων χωρίς οδηγίες και ενίοτε χωρίς ΚΥΑ ,συχνά συκοφαντώντας τους για αβλεψίες και παραλείψεις της ίδιας της Διοίκησης, λοιδορώντας τους δημόσια και ξεκάθαρα (δείχνοντας πως αντιλαμβάνονται την έννοια ΄΄συνεργάτες ΄΄  που για αυτό καμαρώνουν οι ηγεσίες μας) και ανάμεσα σε όλα αυτά  έχει προκύψει η εφαρμογή των ΜΥDATA με τα τεράστια προβλήματα και αδιέξοδα που οδηγεί η υλοποίησή τους, ιδιαίτερα από 1/1/2022 που θα προκύψουν και οι κυρώσεις.

Σε όλα αυτά η πλειοψηφία του Δ.Σ της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. των ‘’Ανεξάρτητων ΄΄ επιδεικνύει χαρακτηριστική αφωνία και αδράνεια, εμφανιζόμενη δημόσια ΄΄βασιλικότερη του βασιλέως‘’ υπέρ της εφαρμογής των ηλεκτρονικών βιβλίων λέγοντας χαρακτηριστικά ΄΄είμαστε έτοιμοι‘’.

Τα περί δήθεν κομματικοποίησης της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. ας μην τα επικαλούνται γιατί τουλάχιστον όσον αφορά το ΔΙΚΤΥΟ δεν ισχύει επ' ουδενί αλλά αποκρύπτει την δική τους διαχρονική στάση, που με κάθε κυβέρνηση είναι υποστηρικτές της ηγεσίας του Υπουργείου δείχνοντας ότι πάντα επιλέγουν να τα έχουν καλά με κάθε κόμμα ακόμη και αν οι πολιτικές που εφαρμόζονται είναι ενάντια στα συμφέροντα των Λογιστών.

Εξ άλλου θα είχε ενδιαφέρον να αναζητήσει κανείς ποια μελή του Προεδρείου και των ΄΄Ανεξάρτητων΄΄ συμμετείχαν σε ποια ψηφοδέλτια στις τελευταίες δημοτικές εκλογές για να αντιληφθεί το ‘’ακομμάτιστο‘’ της θέσης τους και τη δήθεν ΄΄ανεξαρτησία΄΄ τους.

Η πλήρης υιοθέτηση του κυβερνητικού αφηγήματος τους οδήγησε στο επαίσχυντο σημείο, σε συνεδρίαση του Δ.Σ τον Απρίλιο του 2020 να απορρίψουν το αίτημα των παρατάξεων της μειοψηφίας για επιστολή (που ανάμεσα στα άλλα κλαδικά αιτήματα ζητούσε και την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.) χαρακτηρίζοντας το ως ΄΄λαϊκισμό΄΄.

Ας μη έχουν αυταπάτες.

Όσο και να προσπαθούν να αποφύγουν την πολιτική τους καταδίκη στην Γ.Σ. και τις εκλογές θα έρθει η ώρα της λογοδοσίας και ευθυνοδοσίας σε μια δια ζώσης Γ.Σ και εκεί θα λάβουν τα επίχειρα των απαράδεκτων  επιλογών τους, εισπράττοντας την οργή και την αγανάκτηση των συναδέλφων της Αττικής για τα πεπραγμένα τους.

Η υπέρτατη λειτουργία του συνδικαλισμού και της Δημοκρατίας (που η λειτουργία των Σωματείων είναι από τους βασικούς της πυλώνες) με την απολογία ενώπιον των συναδέλφων, που τους επέλεξαν να τους εκπροσωπούν, θα συμβεί αργά ή γρήγορα.

Ας εγκαταλείψουν την παρελκυστική τακτική τους και ας οδηγήσουν την Ένωση σε εκλογές το συντομότερο δυνατόν ώστε να παλέψει ο κλάδος για τα δίκια του.

Κάθε άλλη μικροπολιτική αντιμετώπιση είναι επιζήμια για τους συναδέλφους και τα συμφέροντά τους.

Έχει φτάσει η ώρα της ριζοσπαστικής ανατροπής στην εκπροσώπηση των Λογιστών και δεν μπορούν ότι και αν επιχειρήσουν να την αποφύγουν.

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Φ.Ε.Ε.Α.

ΑΘΗΝΑ, 28/11/2021
Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης