Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σχέδιο νόμου για την ίδρυση των επιχειρήσεων προτείνει η Ν.Δ.

12 Μάρτιου 2010 Σχόλια
  • Σε μία ή δύο εργάσιμες ημέρες θα μπορούν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ίδρυση μίας επιχείρησης, σύμφωνα με σχέδιο νόμου της Νέας Δημοκρατίας, που κατέθεσε χθες για δημόσιο διάλογο ο υπεύθυνος Ανάπτυξης του κόμματος, Κ. Χατζηδάκης.
ΝΔ: Σχέδιο νόμου για την ίδρυση των επιχειρήσεων προτείνει η Ν.Δ.

Σε μία ή δύο εργάσιμες ημέρες θα μπορούν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ίδρυση μίας επιχείρησης, σύμφωνα με σχέδιο νόμου της Νέας Δημοκρατίας, που κατέθεσε χθες για δημόσιο διάλογο ο υπεύθυνος Ανάπτυξης του κόμματος, Κ. Χατζηδάκης.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο τέως υπουργός τόνισε ότι οι υπηρεσίες του ηλεκτρονικού Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), και τα ΚΕΠ θα αποτελέσουν one-stop-shop, όπου θα υποβάλλονται τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να συσταθεί μία εταιρεία (ΑΕ, ΕΠΕ, ομόρρυθμη, ετερόρρυθμη), αλλά και κάθε άλλη πράξη και στοιχείο που υποβάλλεται σε δημοσιότητα. Επίσης, καθιερώνεται ενιαίο τέλος για την ίδρυση εταιρείας, που θα αντικαταστήσει όλες τις επιμέρους εισφορές και θα καταβάλλεται στην αρμόδια ΔΟΥ.


Εισφορές
Κάποιες εισφορές υπέρ τρίτων καταργούνται. Με το νέο ΓΕΜΗ και τη νέα διαδικασία, υποστήριξε ο Κ. Χατζηδάκης, θα απαιτούνται πλέον μόνο δύο βήματα για την ίδρυση μιας επιχείρησης, έναντι 16 για τις Ο.Ε.-Ε.Ε., 18 για τις ΕΠΕ και 14 για τις Α.Ε. που ισχύουν σήμερα. Το πρώτο βήμα θα είναι η κατάθεση των εγγράφων στην Υπηρεσία Μίας Στάσης.

Το δεύτερο, η καταβολή του ενιαίου τέλους στην Εφορία.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε 1-2 εργάσιμες ημέρες, εκτός κι αν απαιτείται έλεγχος νομιμότητας, οπότε η διαδικασία θα ολοκληρώνεται σε 8 εργάσιμες ημέρες. Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε επίσης ότι το διοικητικό μέσο κόστος ίδρυσης μιας επιχείρησης στην Ε.Ε. ανέρχεται σε 830 ευρώ, ενώ στη χώρα μας ξεπερνά τα 1.366 ευρώ. Ο μέσος χρόνος ίδρυσης είναι 15 ημέρες στην Ευρώπη και πάνω από 30 στην Ελλάδα.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης