Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών: «Η κυβέρνηση φορτώνει για άλλη μια φορά στους επαγγελματίες την αντιμετώπιση της πανδημίας»

Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών: «Η κυβέρνηση φορτώνει για άλλη μια φορά στους επαγγελματίες την αντιμετώπιση της πανδημίας»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

22 Νοέμβρη 2021


Η κυβέρνηση αρνούμενη για μια ακόμη φορά να αναλάβει τις ευθύνες της για την εξάπλωση της πανδημίας, με τις νέες εξαγγελίες του πρωθυπουργού φορτώνει για άλλη μια φορά στους επαγγελματίες την αντιμετώπιση της.

Οι επαγγελματίες γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο συνωστισμός στους χώρους δουλειάς δεν ευθύνεται για την διασπορά του ιού. Ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση που δεν θωράκισε το δημόσιο σύστημα υγείας, που δεν αύξησε τα δρομολόγια των ΜΜΜ όπου οι άνθρωποι στοιβάζονται καθημερινά, που τα παιδιά μας στριμώχνονται σε 30αρια τμήματα. Η λογική της ατομικής ευθύνης είναι αυτή που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας. Όλα είναι υποταγμένα στη σχέση κόστους-οφέλους. Με άλλα λόγια γίνεται σαφές ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

Σε όλη αυτή την αφόρητη κατάσταση της πανδημίας όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί οι φορολογικές, ασφαλιστικές υποχρεώσεις, δικές μας και των πελατών μας, αλλά αντίθετα καθημερινά φορτωνόμαστε διαρκώς και νέες.
Η κυβέρνηση νομοθετεί και εφαρμόζει καθημερινά νέα μέτρα, τα οποία καλούμαστε να διεκπεραιώσουμε με την απειλή δυσβάσταχτων προστίμων (δηλώσεις Εργάνη, mydata, τροποποιητικές δηλώσεις….). Επειδή γίνεται σαφές ότι μόνο μεγάλα λογιστικά γραφεία μπορούν να ανταποκριθούν σ’ αυτό τον ορυμαγδό που βιώνουμε καθημερινά αλλά και καλούμαστε να βρούμε διέξοδο και στα υπόλοιπα θέματα προβλήματα που ερχόμαστε αντιμέτωποι, υιοθετούμε το δικό μας μονόδρομο, της αγωνιστικής διεκδίκησης, του δυναμώματος της φωνής μας.

Διεκδικούμε:


ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
• Αφορολόγητο όριο 12.000 € και 3.000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
• Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
• Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ
• Κατάργηση του νέου πτωχευτικού κώδικα και των νόμων που απελευθερώνουν τις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας. Καμιά κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμών για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.
• Ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.
• Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο ασφαλιστικό ταμείο.
• Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής στο 100% για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.
• Κρατική επιδότηση που καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος – Καμία διακοπή ρεύματος.
• Διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν στην διάρκεια της καραντίνας και διαγραφή μέρους των συσσωρευμένων χρεών των προηγούμενων χρόνων σε εφορία και τράπεζες (καταρχήν τόκοι, πρόστιμα, αλλά και το 30% του υπόλοιπου χρέους) για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ
• Μετάθεση όλων των ρυθμίσεων για χρέη σε εφορία, τράπεζες, εισφορές για τουλάχιστον 6 μήνες
• Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΥΓΕΙΑ

• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
• Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια, καθολική, με κρατική επιχορήγηση, ικανή για την κάλυψη όλων των αναγκών σε συντάξεις και παροχές υγείας-πρόνοιας, Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη για τους επαγγελματίες που θα πληγούν από το νέο κύμα της πανδημίας
• Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
• Ούτε ένα ευρώ για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους με ευθύνη του κράτους.
• Νομοθέτηση ΤΩΡΑ της ασθένειας των λογιστών
• Μέτρα προστασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα ΜΜΜ.


ΟΛΟΙ στην κινητοποίηση της ΟΒΣΑ στις 24 Νοεμβρίου στις 7μμ στο Μοναστηράκι
Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης