Αποτελέσματα live αναζήτησης

Υφεση πενταετούς διάρκειας προέβλεψε ο κ. Δ. Δασκαλόπουλος.

  • Πενταετή ύφεση προβλέπει για την οικονομία μας ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και συγκεκριμένα όπως σχολίασε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δ. Δασκαλόπουλος: «Εάν καταφέρουμε σε μισή δεκαετία να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες δεκαετιών θα είναι επιτυχία».
Υφεση πενταετούς διάρκειας προέβλεψε ο κ. Δ. Δασκαλόπουλος.

Πενταετή ύφεση προβλέπει για την οικονομία μας ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και συγκεκριμένα όπως σχολίασε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δ. Δασκαλόπουλος: «Εάν καταφέρουμε σε μισή δεκαετία να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες δεκαετιών θα είναι επιτυχία».

Ταυτόχρονα, όμως, ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης αν και «οδυνηρά και άδικα για όλους όσοι τα υφίστανται, ήταν ωστόσο αναπόφευκτα μετά από τόσες δεκαετίες ολιγωρίας και ατολμίας», κυρίως - όμως - «ήταν αναγκαία ως ξεκίνημα για την ανόρθωση του τόπου». Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, που η μείωση του υπερτροφικού δημόσιου τομέα είναι βασική παράμετρος, ο ΣΕΒ ανοίγει και τη συζήτηση για την άρση της μονιμότητας στον δημόσιο τομέα.

Ο κ. Δασκαλόπουλος σε συνέντευξη Τύπου χθες ανέφερε ότι επιλέξαμε ως χώρα την ύφεση από τη χρεοκοπία γι' αυτό και θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά τώρα για να βγούμε από το τέλμα, ενώ σε μία αποστροφή του λόγου του είπε: «Και ας προσευχηθούμε όλοι να βγούμε από την ύφεση».
Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση για την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο υπογράμμισε: «Εμείς στον ιδιωτικό τομέα δουλεύουμε χωρίς μονιμότητα και είμαστε αποτελεσματικοί. Πρέπει να αναρωτηθούμε αν ένας παράγοντας του προβλήματος είναι η μονιμότητα. Η κοινωνία πρέπει να αποφασίσει πότε θα συζήτηση αν πρέπει να τεθεί το θέμα».

Ζήτησε, επίσης, το κράτος να αποσυρθεί από επιχειρηματικές δραστηριότητες ή τουλάχιστον να ανοίξει τις αγορές μεταφορών και ενέργειας στον ανταγωνισμό και να απελευθερώσει τα κλειστά επαγγέλματα.
Οπως είπε χαρακτηριστικά, μόνο το έλλειμμα του ΟΣΕ ισοδυναμεί περίπου με το ποσό που θα αποφέρει η μείωση των επιδομάτων στο Δημόσιο και ζήτησε «δραστική συρρίκνωση του κράτους με προτεραιότητα στις ΔΕΚΟ και στους εκατοντάδες άχρηστους οργανισμούς, επιτροπές, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου που λυμαίνονται το κρατικό χρήμα και σπαταλούν τους φόρους των πολιτών».

Πηγή Κέρδος


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης