Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σε παράλυση οδηγείται αύριο ο δημόσιος τομέας .

10 Μάρτιου 2010 Σχόλια
  • Σε παράλυση οδηγείται αύριο ο δημόσιος τομέας, ενώ ο ιδιωτικός θα υπολειτουργήσει λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα κυβερνητικά μέτρα που αφορούν σε περικοπές αποδοχών αλλά και ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων (εκ παραλλήλου με τις αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους).
Σε παράλυση οδηγείται αύριο ο δημόσιος τομέας .

Σε παράλυση οδηγείται αύριο ο δημόσιος τομέας, ενώ ο ιδιωτικός θα υπολειτουργήσει λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα κυβερνητικά μέτρα που αφορούν σε περικοπές αποδοχών αλλά και ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων (εκ παραλλήλου με τις αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους).

Προβλήματα θα δημιουργηθούν λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στις συναλλαγές με το Δημόσιο αλλά και τις τράπεζες. Τα δικαστήρια και τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, ενώ στα νοσοκομεία θα υπάρχει μόνο προσωπικό ασφαλείας, ενώ δημόσιες (ΔΟΥ, ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.) αλλά και δημοτικές & νομαρχιακές υπηρεσίες δεν θα λειτουργήσουν.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακός. Δρομολόγια από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 16:00, ώστε να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές θα πραγματοποιούν ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το μετρό. Δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από τον ΟΣΕ (μόνο αυτά των κοινωνικών αναγκών ένα δηλαδή ανά προορισμό). Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, λόγω της απεργίας που εξήγγειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η οποία προανήγγειλε και νέες κινητοποιήσεις για τη Δευτέρα 15 Μαρτίου, καθώς και 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαρτίου.

Η διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία με 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, με έναρξη τη 00.01 της 11/3/2010 και λήξη την 24.00 της 11/3/2010.

Συμμετοχή στη γενική απεργία αποφάσισε και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών, το οποίο παράλληλα εξουσιοδότησε την εκτελεστική επιτροπή για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.


ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ουσιαστικά κλειστό θα είναι μετά τις 10:00 το κέντρο της πρωτεύουσας λόγω της συγκέντρωσης (αλλά και του κατοπινού συλλαλητηρίου) που έχουν προγραμματίσει στο Πεδίον του Αρεως ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και το ΠΑΜΕ (όπως πάντα θα διαδηλώσει χωριστά με συγκέντρωση στην Ομόνοια). Βέβαια, πολλές συνδικαλιστικές ομοσπονδίες και σωματεία έχουν προγραμματίσει προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία του κέντρου (ώστε να μεταβούν συντεταγμένα στην απεργιακή συγκέντρωση). Ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους Ελληνες εργαζομένους και τους αγώνες των ελληνικών συνδικάτων ενέκρινε η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες.Νέο άλμα στο 2,8% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο, έναντι ρυθμού 2,4% με τον οποίο έτρεχε τον προηγούμενο, μόλις, μήνα Ιανουάριο.

Πηγή Κέρδος


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης