Αποτελέσματα live αναζήτησης

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με τα πρόσθετα μέτρα - Σε κλίμα έντασης η συζήτηση.

  • Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με τα πρόσθετα μέτρα από τη Βουλή. Η Βουλή ενέκρινε κατά πλειοψηφία, την Παρασκευή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των νέων δημοσιονομικών μέτρων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη.
Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με τα πρόσθετα μέτρα - Σε κλίμα έντασης η συζήτηση.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με τα πρόσθετα μέτρα από τη Βουλή. Η Βουλή ενέκρινε κατά πλειοψηφία, την Παρασκευή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των νέων δημοσιονομικών μέτρων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη.

"Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών Προστασία της Εθνικής Οικονομίας-Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης έγινε δεκτό καταρχήν, κατ' άρθρο και στο σύνολο κατά πλειοψηφία", είπε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Ενωρίτερα αποχώρησε από τη συζήτηση του νομοσχεδίου το ΚΚΕ, ενώ δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.

«Εμείς σας πολεμάμε καθαρά και όχι με τερτίπια- δεν υπάρχει κάτι για να συζητηθεί» είπε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ανακοινώνοντας την αποχώρηση του κόμματος από τη συζήτηση. «Για εμάς όποιοι συμφωνούν με το ΠΑΣΟΚ ή διαφωνούν με τα μέτρα έχουν την ίδια ευθύνη» είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι αποδέχθηκε τις πιέσεις που της ασκήθηκαν. «Αποδεχτήκατε ερασιτέχνες να υπερασπιστείτε τη χώρα και τα συμφέροντα των εργαζομένων, αποδειχθήκατε επαγγελματίες στο να εξαπατάτε το λαό» πρόσθεσε. Τόνισε ότι «το κόλπο για όλα φταίνε οι προηγούμενοι δεν πιάνει» και ότι οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι το «κλισέ 'μας πιέζουν οι Ευρωπαίοι' είναι πια πολύ φθηνό». «Τα δώσατε όλα στους κερδοσκόπους. Η ΝΔ προκάλεσε πολλά δεινά στην Ελλάδα, εσείς την αποτελειώσατε» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου έκανε επίθεση στα κόμματα της Αριστεράς. Για τη στάση του ΚΚΕ είπε ότι αντί να πηγαίνουν στα χαρακώματα, περιχαρακώνονται σε μία ανέξοδη επιχειρηματολογία και ιδεολογία.

«Αναρωτιέμαι εάν χαίρεται το ΚΚΕ γι' αυτή την κατάσταση. Μεγάλη αναταραχή, ωραία κατάσταση όπως έλεγε ο Μάο Τσε Τουνγκ» δήλωσε και πρόσθεσε: «Δεν θυμάμαι το ΠΑΜΕ να απέκλεισε το υπουργείο όταν η προηγούμενη κυβέρνηση έπαιρνε μέτρα. Ή όταν γίνονταν οι προσλήψεις να πήγε στο υπουργείο Εσωτερικών για να αποκλείσει τον υπουργό».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε και στις δηλώσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι κατάλαβε για πρώτη φορά «ότι υπάρχει άγνοια της πραγματικότητας». «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται που βρίσκεται η χώρα, δεν θέλει να καταλάβει».

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι το κόμμα του δεν κάνει «αβάντα στον Παπανδρέου, αλλά αβάντα στην Ελλάδα».

Τόνισε ότι ο ΛΑΟΣ δεν υπονομεύει «τον Παπανδρέου που δίνει μάχη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως στηρίζει τον Παπανδρέου».

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης