Αποτελέσματα live αναζήτησης

Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων με τον Πρόεδρο του Ο.Ε.Ε

  • Συνάντηση πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Πελοπίδα Καλλίρη, μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων και της Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Ο.Ε.Ε.
Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων με τον Πρόεδρο του Ο.Ε.Ε

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του  Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Πελοπίδα Καλλίρη, μεταξύ της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων και της  Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.).

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας παρευρέθηκαν:
Ο Πρόεδρος κ. Κώστας Κούκουνας, ο Γ. Γραμματέας κ. Νικόλαος Γκιόκας, και ο Οικ. Επόπτης και Πρόεδρος του Συλλόγου Αττικής κ. Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ο.Ε.Ε.,  ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου ενημέρωσε το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων για τα τρέχοντα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των Οικονομολόγων, και τα προβλήματα που ενσκήπτουν με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων και ιδιαίτερα με την πιστοποίηση ή μη του επαγγέλματος του Λογιστή Φοροτεχνικού.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις δράσεις τους για την ολοκλήρωση της κατοχύρωσης  του επαγγέλματος του Λογιστή – Φοροτεχνικού. Θεωρούν ότι η αρμοδιότητα πιστοποίησης του επαγγέλματος του Λογιστή – Φοροτεχνικού ανήκει εκ των πραγμάτων στον Φορέα των 85.000 Οικονομολόγων, στον Επιστημονικό Φορέα που χορηγεί με βάσει το υπάρχον Νομοθετικό Πλαίσιο και τις άδειες του Λογιστή – Φοροτεχνικού. Και συναποδέχθηκαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους στην κατεύθυνση της ολόπλευρης και εμπεριστατωμένης ενημέρωσης των αρμοδίων Υπουργείων.

Η πιστοποίηση θα συμβάλει στην ορθότητα των οικονομικών στοιχείων, στη διαφάνεια και στη πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η υπάρχουσα έντονη κοινωνική και οικονομική ανασφάλεια δεν επιτρέπει ενέργειες , εκ μέρους της Πολιτείας, που ανάγουν στο παρελθόν και που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό το προσωπικό όφελος ή την ανέλιξη μικρών κοινωνικών ομάδων.

Τέλος κατατέθηκαν  εκ μέρους της Ομοσπονδίας καταστατικά ελεγκτικών εταιριών που λειτουργούν παράτυπα στο χώρο του επαγγέλματος και ζήτησαν τη συνδρομή του Οικονομικού Επιμελητηρίου.Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης