Γ. Παπανδρέου: Είμαστε στο χείλος της καταστροφής.

Οικονομικές Ειδήσεις

3 Μάρτιος 2010
Δραματική έκκληση για τη λήψη πρόσθετων μέτρων έκανε ο πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως είναι αναγκαία. Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο χρόνο λήψης των μέτρων αυτών, τα οποία πρέπει να εφαρμοστούν υπό τη μορφή του επείγοντος. Taxheaven.gr

Γ. Παπανδρέου: Δραματική έκκληση για πρόσθετα μέτρα.

Δραματική έκκληση για τη λήψη πρόσθετων μέτρων έκανε ο πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως είναι αναγκαία. Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο χρόνο λήψης των μέτρων αυτών, τα οποία πρέπει να εφαρμοστούν υπό τη μορφή του επείγοντος.

"Αν η χώρα μας δεν καταφέρει να δανειστεί με παρόμοιους όρους όπως οι άλλες χώρες τότε θα έρθει η καταστροφή. Μπορεί να ακούγεται εφιαλτικό είναι όμως η αλήθεια. Δεν θα έχουμε να πληρώσουμε όχι τον 14ο άλλα ούτε τον 5ο και τον 6ο μισθό", είπε χαρακτηριστικά. 

"Όσο δύσκολες και αν είναι οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε, δεν πρόκειται για αφήσουμε τη χώρα να βουλιάξει", τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.  "Πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις" και πρόσθεσε πως "δυστυχώς θα πληρώσουν και άνθρωποι που δεν φταίνε".

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην προηγούμενη κυβέρνηση αναφέροντας πως "επί πέντε χρόνια είχαμε πάρτι κολλητών, αδιανόητες δαπάνες, offsore υπουργών" και πρόσθεσε πως "δεν θα επιτρέψω για όσους πλούτισαν σε βάρος του δημοσίου να πίνουν εις υγεία του κορόιδου".

Παράλληλα, ανέφερε πως αύριο στο υπουργικό συμβούλιο θα λάβει τις αποφάσεις για τα τελικά μέτρα.

Πηγή Κέρδος

---
Για το ίδιο θέμα η Express αναφέρει.

Γ. Παπανδρέου: Είμαστε στο χείλος της καταστροφής.

Με δραματικούς τόνους περιέγραψε την κατάσταση της οικονομίας ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στη σύνοδο της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.  Ο κ. Παπανδρέου προανήγγειλε τη λήψη πρόσθετων μέτρων, τα οποία όπως είπε δεν είναι επιλογή, αλλά αναγκαιότητα, ενώ παράλληλα τόνισε ότι αν αυτό δεν γίνει τώρα η κατάσταση θα είναι χειρότερη στο μέλλον.
 
«Ακόμα πιο φρικτό σενάριο από την ύφεση είναι η αδυναμία δανεισμού» είπε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι «αν δεν προχωρήσουμε στη λήψη μέτρων δεν θα έχουμε όχι για τον 14ο μισθό, αλλά ούτε για τον δέκατο, τον έκτο ή τον τέταρτο».
 
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι αλλαγές είναι θέμα επιβίωσης και επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται σε μία κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο,  χαρακτηρίζοντας την κατάσταση πολέμου. Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να διασφαλίσουμε την εθνική μας κυριαρχία, η οποία έχει τρώθει από την αναξιοπιστία της προηγούμενης κυβέρνησης, είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τη λύπη του που κάποιοι οδήγησαν τη χώρα εδώ. Παράλληλα κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για πάρτι κολλητών, σπατάλης και οφσόρ υπουργών.
 

Οφείλουμε να κάνουμε την κρίση ευκαιρία και θα το κάνουμε, δίνοντας μάχη σε όλα τα επίπεδα, είπε ο Γ. Παπανδρέου,, κάνοντας σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι  δεν θα επιτρέψει να συνεχιστούν συνθήκες αδιαφάνειας. Τόνισε επίσης ότι η ανασυγκρότηση του ελληνικού κράτους είναι θέμα επιβίωσης.

Σε γενικό ξεσηκωμό καλεί το ΚΚΕ

«Για άγρια μέτρα σε βάρος των εργαζομένων», κάνει λόγο το ΚΚΕ με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την ανακοίνωση πρόσθετων μέτρων.

 «Τις γενναίες αποφάσεις, για τις οποίες μίλησε ο Γ. Παπανδρέου, ας τις πάρει σε βάρος αυτών που λήστεψαν και ληστεύουν το λαό», σημειώνει το ΚΚΕ και προσθέτει ότι «επειδή αυτών τα συμφέροντα υπηρετεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, παίρνει άγρια μέτρα σε βάρος των θυμάτων, των εργαζομένων, χρησιμοποιώντας τεράστια ψέματα και τεχνάσματα για να τα δικαιολογήσει».
 

Κάνει μάλιστα λόγο για «αποφάσεις που έχουν παρθεί προτού να γίνει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση» και καλεί το λαό σε «γενικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης και ΕΕ, που υποστηρίζουν η ΝΔ και το ΛΑΟΣ».