Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εκλεισε η κατάργηση 14ου μισθού στο Δημόσιο.

2 Μάρτιου 2010 Σχόλια
  • Η θα κοπεί μία και έξω ή θα υπάρξουν περικοπές στο επίδομα αδείας και στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα ώστε να εξασφαλιστούν 1,2 δισ. ευρώ.
Εκλεισε η κατάργηση 14ου μισθού στο Δημόσιο.

Η θα κοπεί μία και έξω ή θα υπάρξουν περικοπές στο επίδομα αδείας και στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα ώστε να εξασφαλιστούν 1,2 δισ. ευρώ.

Επιπλέον στο σκέλος των δαπανών «παγώνουν» για δεύτερη συνεχή χρονιά όλες οι συντάξεις. Από την άλλη έρχεται νέα ...καταιγίδα εμμέσων φόρων.

Προ των πυλών είναι τα πρόσθετα μέτρα.  Οι ασφυκτικές πιέσεις των κοινοτικών εταίρων και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας οδηγούν την κυβέρνηση να λάβει έκτακτα μέτρα με... άρωμα Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Εντός των προσεχών 24ώρων η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις προκειμένου να διασφαλιστεί ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος στο 8,7% και να ανοίξει ο δρόμος για την οικονομική στήριξη από την Ευρωζώνη.

Κατά πληροφορίες το συνολικό πακέτο θα ξεπερνά τα 4 δις ευρώ.

Ειδικότερα δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι πλέον ο 14ος μισθός στο Δημόσιο θα αποτελέσει παρελθόν. Η θα κοπεί μία και έξω ή θα υπάρξουν περικοπές στο επίδομα αδείας και στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα ώστε να εξασφαλιστούν 1,2 δισ. ευρώ.

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή  και την ΕΚΤ επιμένουν για κατάργηση του 14ου μισθού και της 14ης σύνταξης. Επιπλέον στο σκέλος των δαπανών «παγώνουν» για δεύτερη συνεχή χρονιά όλες οι συντάξεις. Από την άλλη έρχεται νέα ... καταιγίδα εμμέσων  φόρων.

Οι συντελεστές του Φ.Π.Α θα αυξηθούν κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάποια δυσάρεστη έκπληξη.

Κι αυτό γιατί έχει τεθεί στόχος η είσπραξη 2 δις ευρώ αλλά με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά η αύξηση κατά δύο μονάδες θα φέρει στα δημόσια ταμεία 1,2 με 1,5 δις ευρώ.

Επιπρόσθετα θα έχουμε νέες αναπροσαρμογές στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης σε καύσιμα ,  τσιγάρα και ποτά.

Πρόκειται για την δεύτερη αύξηση από την αρχή του χρόνου και για τις τρεις κατηγορίες με προσδοκώμενα έσοδα 1,2 δις ευρώ περίπου.

Με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες εκτιμάται ότι η επιβάρυνση στην τιμή της  αμόλυβδης θα κυμανθεί μεταξύ 10 και 12 λεπτά το λίτρο ενώ αυτή την φορά θα υπάρξει αύξηση και στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Σε ποτά και τσιγάρα αναμένονται αυξήσεις φόρου μεταξύ 10% και 20%.

Σε αυτή την περίπτωση στα τσιγάρα οι τιμές θα ανέβουν από 20 έως και 40 λεπτά το πακέτο  τη στιγμή που δεν έχει περάσει ακόμη στην αγορά η αύξηση του ΕΦΚ που έγινε τον Ιανουάριο.

Έτσι τα ακριβά τσιγάρα θα φθάσουν τα 4 ευρώ το πακέτο.

Στα ποτά θα έχουμε επιβαρύνσεις από 20 έως και 30 λεπτά την  φιάλη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση κατά 25% του ειδικού τέλους ταξινόμησης για Ι.Χ άνω των 1.600 κυβικών εκατοστών.

Τέλος  εξετάζεται ψαλίδι  1 δις ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κίνηση η οποία θα κόψει  αναπτυξιακούς πόρους σε μία περίοδο που  η ύφεση σταδιακά βαθαίνει.

Ο Επίτροπος, τα νέα μέτρα και η αναμενόμενη βοήθεια.

Απρόθυμοι να προσφέρουν χειροπιαστή βοήθεια εμφανίζονται προς το παρόν οι εταίροι μας, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει το - εκβιαστικό από την ΕΕ - πρόσθετο πακέτο μέτρων.

Ο Κοινοτικός επίτροπος κ. Ολι Ρεν ήρθε, είδε και απήλθε, χρησιμοποιώντας απλώς την «κασέτα» για την ανάγκη πρόσθετων μέτρων ενίσχυσης, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι εάν ληφθούν, η ΕΕ είναι σε θέση να εξασφαλίσει τη σταθερότητα στην ευρωζώνη. Η κυβέρνηση από την πλευρά της για να πείσει Βρυξέλλες και αγορές εξετάζει μερική ή ολική κατάργηση του 14ου μισθού, αύξηση ΦΠΑ και ΕΦΚ και περαιτέρω μείωση επιδομάτων και πρόσθετων αμοιβών.

Η κυβέρνηση ανακοινώνει αύριο Τετάρτη, αμέσως μετά την πρωινή συνεδρίαση του υπουργικού συβουλίου, το πρόσθετο πακέτο μέτρων, αλλά οι Ευρωπαίοι εταίροι μας παραμένουν ακόμη απρόθυμοι να προσφέρουν χειροπιαστή βοήθεια, περιοριζόμενοι απλά και μόνο σε δηλώσεις στήριξης.

Αυτό άλλωστε έγινε για άλλη μία φορά χθες και από τον Κοινοτικό επίτροπο κ. Ολι Ρεν, ο οποίος ήρθε, είδε και απήλθε χρησιμοποιώντας απλώς την «κασέτα» για ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων ενίσχυσης του δημοσιονομικού στόχου μείωσης του ελλείμματος κατά 4% του ΑΕΠ. Σε ό,τι αφορά τα πολλαπλά ερωτήματα σχετικά με το ποια μέτρα είναι αυτά και εάν η εφαρμογή τους θα φέρει την πολυπόθητη στήριξη, ο κ. Ρεν σε χθεσινή απολογιστική συνέντευξη υπήρξε και πάλι μονότονα ο ίδιος: Αρνήθηκε επιμόνως να αναφερθεί σε συγκεκριμένα μέτρα, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι εφόσον αυτά ληφθούν, η ΕΕ είναι σε θέση να δημιουργήσει το απαραίτητο πλαίσιο για την εξασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη.

Πηγή Ημερησία.


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης