Αποτελέσματα live αναζήτησης

Φθίνουσα πορεία για τον Γενικό Δείκτη. Συσσωρεύει πάνω από τις 900 μονάδες

26 Οκτώβριου 2021 Σχόλια
Φθίνουσα πορεία για τον Γενικό Δείκτη. Συσσωρεύει πάνω από τις 900 μονάδες
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η συνεδρίαση ξεκίνησε με υπέρβαση των 905 μονάδων για τον Γεν. Δείκτη με αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές Eurobank, Μυτιληναίου, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Jumbo αλλά σταδιακά και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αυξήθηκαν οι πωλητές σε συγκεκριμένα blue chips και τραπεζικές μετοχές  με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να απολέσει την αρχική του δυναμική.

Τελικά έκλεισε στις 902,69 μονάδες με οριακή άνοδο 0,10%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 48,6 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν  οι 52 έκλεισαν ανοδικά και οι 53 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE large cap) μεταβλήθηκε κατά 0,15%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE mid cap) κατά 0,47%. Την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Προσωπικών-Οικιακών προϊόντων (2,55%), Πρώτων Υλών (1,55%), Τεχνολογίας 1,29%  και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Πετρελαϊκών (-1,18%), Χρηματοοικονομικών (-0,56%), των Κατασκευών (-0,39%). Οι τράπεζες υποχώρησαν κατά (-0,34%).  Οι  μετοχές με τον μεγαλύτερο τζίρο ήταν οι ETE, Αlpha Bank, ΔΕΗ, Lamda , Εurobank, ΟΤΕ.

Η φθίνουσα συνεδρίαση πέρασε μήνυμα αδυναμίας.  Οι αντιστάσεις των 900 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη είναι ισχυρές μεν αλλά πολύ πιθανό να σπάσουν στις επόμενες συνεδριάσεις μέχρι το τέλος του μήνα και να επανέλθουν μέσα στον Νοέμβριο.

Σε ιστορικά υψηλά οι ξένες αγορές

Με άνοιγμα στα ιστορικά υψηλά του (πάνω από τις 35.800 μονάδες) ξεκίνησε τη συνεδρίαση ο Dow Jones ενώ κοντά στα ιστορικά υψηλά τους κινούνται οι S&P 500 και ο Nasdaq που τροφοδοτούνται από την άνοδο των τραπεζικών μετοχών και των τεχνολογικών τίτλων.  Ταυτόχρονα καταγράφεται σημαντική υποχώρηση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Την ίδια στιγμή και οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται στα ιστορικά υψηλά τους με τον γερμανικό DAX να προσεγγίζει τις 15.800 μονάδες για νέο υψηλό και τους υπόλοιπους 4 μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς δείκτες όπως ο γαλλικός CAC, ο ολλανδικός AEX, ο ιταλικός MIB και ο ισπανικός IBEX να βρίσκονται κοντά σε ιστορικά υψηλά ή πέριξ αυτών.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης