Τίτλοι τέλους για το σίριαλ της Commercial Value.

Επιχειρήσεων Νέα

28 Φεβρουάριος 2010
Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της - Στον δρόμο 230 εργαζόμενοιΣτον αέρα 100.000 ασφαλισμένοι Taxheaven.gr

Τίτλοι τέλους για το σίριαλ της Commercial Value.

Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της - Στον δρόμο 230 εργαζόμενοιΣτον αέρα 100.000 ασφαλισμένοι

Oι τίτλοι τέλους για την Commercial Value ΑΕΓΑ έπεσαν το βράδυ της Πέμπτης, όταν η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) σε μια ταραχώδη συνεδρίαση- και με την ασφυκτική πίεση που ασκούσε η παρουσία των επί ξύλου κρεμάμενων εργαζομένωναποφάσισε να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της. Περίπου 230 εργαζόμενοι- οι οποίοι κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες την τελευταία περίοδο για να διατηρηθεί σε λειτουργία η εταιρεία- μένουν άνεργοι, περίπου 60.000 ασφαλισμένοι στον κλάδο Ζωής κινδυνεύουν να χάσουν τουλάχιστον μέρος των χρημάτων τους, ενώ περίπου 40.000 ασφαλισμένοι στον κλάδο Υγείας, πολλοί από τους οποίους έκαναν χρήση των συμβολαίων τους, βρίσκονται «στον αέρα». Ολες οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, συνδεδεμένες φυσικά με το μετοχικό μερίδιο της Commercial Value ΑΕΓΑ στην Αspis Βank, απέβησαν άκαρπες. Υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο για τον ρωσικό επιχειρηματικό όμιλο Βorodino και για βρετανικό fund.

Τα 80 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, προκειμένου να καλυφθούν κενά που είχαν διαπιστωθεί στα αποθέματά της, δεν κατέστη δυνατόν να βρεθούν. Παράλληλα πρόκειται για την τελευταία πράξη του δράματος που άρχισε στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, με την ανάκληση των περισσότερων ασφαλιστικών εταιρειών του ομίλου Ασπίς, την κατακρήμνιση του ομίλου εταιρειών που είχε δημιουργήσει ο κ. Π. Ψωμιάδης.

Μόνο που στην περίπτωση της Commercial Value ΑΕΓΑ υπήρχε η ελπίδα ότι ίσως θα μπορούσε να διασωθεί λόγω της κατοχής του 35% των μετοχών της Αspis Βank. Από την άλλη πλευρά, η επί μήνες «εμπλοκή» της με την ΕΠΕΙΑ, η δέσμευση των τραπεζικών της λογαριασμών και η απαγόρευση πρόσκτησης νέων εργασιών είχαν δώσει την ευκαιρία στους ανταγωνιστές της - σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο- να «λεηλατήσουν» την ασφαλιστική παραγωγή στον κλάδο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα το μερίδιό της στην αγορά του αυτοκινήτου να καταρρεύσει. Αμεσα τοποθετείται, τέλος, επόπτης χαρτοφυλακίου για να καταγράψει και να διαχειριστεί την περιουσία της εταιρείας, ενώ πηγή της ΕΠΕΙΑ έλεγε ότι «η κατάσταση δεν θα είναι όπως αυτή της Ασπίς και οι ασφαλισμένοι του κλάδου Ζωής θα κατορθώσουν να λάβουν ένα μέρος των χρημάτων τους». Οσον αφορά τους εναπομείναντες ασφαλισμένους του κλάδου αυτοκινήτου, για έναν μήνα καλύπτονται από το επικουρικό κεφάλαιο- όπως και οι εκκρεμείς ζημιές.

Πηγή Το βήμα