Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αγωνιστική Συσπείρωση Φοροτεχνικών Ελ. Επαγγελματιών Αττικής: «Αυτοί είναι εκπρόσωποι! Πρώτοι στην υλοποίηση όποιου αντιδραστικού αποτελέσματος»

Αγωνιστική Συσπείρωση Φοροτεχνικών Ελ. Επαγγελματιών Αττικής: «Αυτοί είναι εκπρόσωποι! Πρώτοι στην υλοποίηση όποιου αντιδραστικού αποτελέσματος»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ!
ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΠΟΙΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ


Στις 28/9/2021 η ΠΟΦΕΕ έστειλε στους αντιπροσώπους ενημερωτική επιστολή για τη διενέργεια των αρχαιρεσιών στις Ενώσεις των λογιστών-φοροτεχνικών, τονίζοντας τη δυνατότητα διεξαγωγής με ψηφιακά μέσα. Στις 11/10 συνεδρίασε το ΔΣ της ΕΦΕΕΑ για το ίδιο θέμα, όπου η πλειοψηφία (για λόγους... δημοκρατίας λένε οι θιασώτες των πεντάδων) πρότεινε και αποφάσισε κατά πλειοψηφία να γίνει Γενική Συνέλευση και εκλογές με ηλεκτρονικά μέσα. Επικαλούνται το νόμο που δίνει τη δυνατότητα της διενέργειας μέσω πλατφόρμας. Και αγνοούν επιδεικτικά τον ίδιο νόμο που επίσης δίνει τη δυνατότητα να διεξαχθούν με φυσική παρουσία αλλά και την απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ που ρητά λέει ότι «ΔΕΝ μπορούν να διεξαχθούν αρχαιρεσίες με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών μέσων απομακρυσμένης συμμετοχής των μελών».

Από τις συγκεκριμένες διοικήσεις ασφαλώς δεν περιμέναμε και κάτι καλύτερο. Είναι γνωστές για την αντίληψη που έχουν για τη λειτουργία τους εδώ και χρόνια και πρέπει επιτέλους να καταδικαστούν από τους λογιστές.

Σημασία γι' αυτούς έχει να κρατήσουν τις καρέκλες τους, να μπορούν να κόβουν βόλτες στα υπουργεία, να κρατάνε καθηλωμένους τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές. Να μη διεκδικήσουν ούτε τα αυτονόητα.

Τους έρχεται κουτί όποιο αντιδραστικό κατασκεύασμα τους κρατάει σε απόσταση από τους λογιστές. Να μη γίνει καμία συζήτηση. Υιοθετούν τη λογική της ανάθεσης σε εκπροσώπους που θα τριγυρνάνε στους διαδρόμους, χωρίς καμιά συζήτηση και ζωντανή ανταλλαγή απόψεων, χωρίς διεκδικητική προοπτική.

Αυτή η λογική έχει οδηγήσει τον κλάδο σε αυτή την κατάσταση.
Η εντατικοποίηση της δουλειάς μας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και πολύ περισσότερο το επόμενο διάστημα με τα ηλεκτρονικά βιβλία, θα δημιουργήσει προβλήματα στην πλειοψηφία του κλάδου, αν δε δοθεί μαζική αγωνιστική απάντηση. Που θα συζητηθούν αυτά τα προβλήματα;

Υπάρχει πείρα από τις ηλεκτρονικές ή τις επιστολικές ψηφοφορίες και διαδικασίες. Δεκάδες καταγγελίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ανακοινώθηκαν ότι ψήφισαν άνθρωποι που δεν είχαν ψηφίσει και άλλοι κατήγγειλαν ότι εκβιάστηκαν να ψηφίσουν συγκεκριμένους συνδυασμούς, με την παρουσία εκπροσώπων τους. Δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ούτε το αδιάβλητο τέτοιων διαδικασιών, ούτε η ουσιαστική συμμετοχή των συναδέλφων με τη ζωντανή συζήτηση.

Και δεν πρόκειται για άρνηση στη νέα τεχνολογία, αλλά άρνηση σ' αυτούς που τη χειρίζονται. Το λέμε καθαρά. Δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη.
Έχουν δείξει άλλωστε δείγματα γραφής. Και η δικαιολογία ότι αυτό το προτείνουν λόγω της προστασίας από την πανδημία, δεν μπορεί από τους συγκεκριμένους να γίνει πιστευτή, γιατί εδώ και 18 μήνες δεν έχουν βγάλει άχνα για την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που δεν έχει πάρει κανένα απολύτως μέτρο για την προστασία του λαού. Ούτε με προσλήψεις υγειονομικών, ούτε στα μέσα μεταφοράς, ούτε στις υποδομές. Αντίθετα μας λένε ότι υπάρχει και πλεονασμός νοσοκομείων και πρέπει κάποια να τα κλείσουν!!! Η μόνη πρόταση που έκαναν ήταν να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι λογιστές. Οι άλλοι ας κόψουν το λαιμό τους.

Αυτό το πραξικόπημα δεν πρέπει να το επιτρέψουμε άλλη μια φορά. Να δυναμώσουμε τις Ενώσεις μας. Να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που θα μας επιτρέψει να συζητήσουμε ουσιαστικά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Να εγγραφούν σε αυτές όλοι οι συνάδελφοι που έχουν κουραστεί να ακούν για «συνεργάτες» και να περιμένουν να βγει κάτι από τις επαφές στα υπουργεία. Να πάρουμε μαζικά μέρος στις συνελεύσεις και τις εκλογές, να αλλάξουμε επιτέλους τους συσχετισμούς. Να μην επιτρέψουμε πάλι σε μια μειοψηφία να παίζει με τη δουλειά και τις ζωές μας.

Δεν είναι λύση η δημιουργία κι άλλων φορέων, επειδή οι ήδη υπάρχοντες δεν ανταποκρίνονται. Είναι στο δικό μας χέρι να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στις Ενώσεις και την Ομοσπονδία. Να αλλάξουμε γραμμή πλεύσης και να δώσουμε βήμα στις πραγματικές ανάγκες και διεκδικήσεις μας.

Ιδιαίτερα σήμερα χρειαζόμαστε Ενώσεις και Ομοσπονδία που να εμπνέουν και να συσπειρώνουν τους λογιστές, να μην απαξιώνουν τους συναδέλφους καθιστώντας τους παρατηρητές. Τα συνδικαλιστικά μας όργανα να στηριχθούν στην πλειοψηφία των συναδέλφων που πρέπει μαζικά να οργανωθούν στις Ενώσεις, να υιοθετήσουν αγωνιστικές, διεκδικητικές επιλογές. Ιδιαίτερα να στηριχθούν οι νέοι συνάδελφοι και οι γυναίκες αυτοαπασχολούμενες λογίστριες. Να παλέψουμε για Ενώσεις και Ομοσπονδία που να είναι μπροστάρηδες στους αγώνες και όχι υπάκουοι συνομιλητές και συνεργάτες των υπουργείων.

Η δουλειά και τα δικαιώματά μας κατοχυρώνονται μόνο με αγώνες ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και όσων με ευλάβεια τα υπηρετούν.
Καμία εμπιστοσύνη σε όσους λιβανίζουν το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και την Ε.Ε.
Να διεκδικήσουμε μαζικές διαδικασίες με την παρουσία όλων των συναδέλφων, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021
Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης