Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στις 884,11 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με υποχώρηση 0,73%

Στις 884,11 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με υποχώρηση 0,73%
  • Πτωτικά και οι ξένες χρηματιστηριακές αγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven


Στην Ελλάδα, η εγχώρια χρηματιστηριακή τάση ακολουθεί τις εξελίξεις των ευρωπαϊκών αγορών και κινείται σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα με χαμηλές συναλλαγές. Οι χαμηλές συναλλαγές είναι δείγμα αναμονής των επενδυτών μέχρι να ολοκληρωθεί η αρνητική οικονομική συγκυρία σε ότι αφορά τους φόβους για στασιμοπληθωρισμό σε ΗΠΑ, Ευρωζώνη αλλά και χαμηλή ανάπτυξη στην Κίνα. Προς το παρόν στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα 9μηνου και οι αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας στο 4ο τρίμηνο και στο α’ τρίμηνο 2022 είναι αυτές που συγκρατούν τις αποτιμήσεις και τις συναλλαγές σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Πλαγιολίσθηση του Γεν. Δείκτη με χαμηλές συναλλαγές

Ο Γενικός Δείκτης σήμερα διολίσθησε στις 884,11 μονάδες με υποχώρηση (-0,73%) . Η αξία συναλλαγών αυξήθηκε μεν αλλά και πάλι κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα μόλις 47 εκατ. Ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 52 έκλεισαν ανοδικά και οι 66 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) είχε υποχώρηση (-0,91%) και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap ) είχε υποχώρηση (-0,2%). Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι χρηματοοικονομικές (1,68%) λόγω της ΕΧΑΕ, τα Τρόφιμα-Ποτά (1,18%) λόγω αντίδρασης της μετοχής της Coca Cola HBC και ο τεχνολογικός κλάδος (0,27%).

Σε ότι αφορά τους πτωτικούς κλάδους, τις μεγαλύτερες πιέσεις είχαν τα Προσωπικά-Οικιακά προϊόντα (-3,03%), οι Κατασκευές (-1,85%) λόγω και των ρευστοποιήσεων στον Ελλάκτωρα, οι Τράπεζες (-1,65%) και οι Τηλεπικοινωνίες (-1,12%).

Οι μετοχές με τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών ήταν οι Alpha Bank, ΜΙΓ, Eurobank, Ελλάκτωρ, ΕΤΕ, Πειραιώς και ΑΔΜΗΕ.

Οι επόμενες συνεδριάσεις θα δοκιμάσουν τις 880 έως και τις 860 μονάδες σε περίπτωση υποχώρησης Γεν. Δείκτη. Στις ξένες αγορές, τα αποτελέσματα 9μηνου των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών θα διαμορφώσουν την πορεία και των δεικτών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Διεθνείς αγορές

Η περίοδος της συσσώρευσης συνεχίζεται τόσο για τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές όσο και για τις αμερικανικές. Οι εξελίξεις με τον πληθωρισμό και το ενεργειακό κόστος αντισταθμίζονται από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ και τις επιχειρηματικές κινήσεις. Από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή στις ΗΠΑ θα ξεκινήσουν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων 9μηνου από τις 5 μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες στις ΗΠΑ και αναμένεται να διαμορφώσουν το κλίμα. O Dow Jones υποχωρεί κατά 200 περίπου μονάδες εξαιτίας της αύξησης του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI).Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης