Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δίκτυο Συνεργασίας και Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών: Σχετικά με τη διεξαγωγή της Τακτικής απολογιστικής ΓΣ και των εκλογών με ηλεκτρονικό τρόπο

Δίκτυο Συνεργασίας και Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών: Σχετικά με τη διεξαγωγή της Τακτικής απολογιστικής ΓΣ και των εκλογών με ηλεκτρονικό τρόπο

Η παράταξη των «Ανεξάρτητων» που αποτελεί την πλειοψηφία και το Προεδρείο του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε.Α στη συνεδρίαση της 11/10/2021 πρότεινε και ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής της Τακτικής απολογιστικής Γ.Σ. και των εκλογών με ηλεκτρονικό τρόπο.

Ενώ ο Νόμος δίνει την δυνατότητα για Γ.Σ και εκλογές δια ζώσης με τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων (όπως έχουν ήδη επιλέξει να διεξαγάγουν τις εκλογές τους οι δικηγόροι και πολλά άλλα πρωτοβάθμια σωματεία και Ομοσπονδίες) ο Πρόεδρος και η παράταξη του επέλεξαν τον δρόμο της εξ αποστάσεως λογοδοσίας και ελέγχου των πεπραγμένων καθώς και της ηλεκτρονικής εκλογής του νέου ΔΣ και των αντιπροσώπων στην ΠΟΦΕΕ.

Δεν έγινε καμία εισήγηση, ούτε παρουσίαση εκ μέρους του Προέδρου σχετικά με σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν με τις διαδικασίες, τη μέθοδο, τον Πάροχο της πλατφόρμας και πάνω από όλα το κόστος της εφαρμογής

Στα εύλογα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το πως θα γίνεται η επιβεβαίωση των συμμετεχόντων, η συλλογή και καταμέτρηση των ψήφων, η προστασία των προσωπικών δεδομένων, η διασφάλιση του αδιάβλητου, η ελευθερία και μυστικότητα της ψήφου και τέλος η επαλήθευση των αποτελεσμάτων η απάντηση του Πρόεδρου ήταν ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες αλλά οι απαντήσεις θα δοθούν στην συνέχεια από τον Πάροχο και τους υπεύθυνους της πλατφόρμας επιλέγοντας επί της ουσίας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας».

Η επιλογή αυτή είναι μια πλήρης αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής όπως εκφράστηκε με τον Ν.4808/2021 για τις εκλογές και τις ΓΣ στα εργατικά Σωματεία και τις αρχαιρεσίες στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (εκλογές ΠΟΕ-ΔΟΥ - Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών κ.λπ.).

Η πολιτική αυτή έχει σκοπό την απομόνωση των συναδέλφων από διαδικασίες συλλογικές, επιτίθεται στα σωματεία μας και επιδιώκει την απονεύρωση της συνδικαλιστικής δράσης.

Υπήρχε η επιλογή να κάνει χρήση η Ένωση της διάταξης Νόμου που επιτρέπει την παράταση θητείας των οργάνων και να διεξαγάγει εκλογές δια ζώσης όταν αυτό θα ήταν εφικτό από τις υγειονομικές συνθήκες αλλά η εμμονή της παράταξης των «Ανεξάρτητων» για συνεδρίαση της Γ.Σ. και διενέργεια εκλογών με ηλεκτρονικό τρόπο καταδεικνύει σπουδή και βιασύνη που δεν συνάδει με τον στόχο ομαλής λειτουργίας της Ένωσης.

Καταδικάζουμε την επιλογή του Προεδρείου και δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα που μας παρέχει η εκλογική νομοθεσία σε περίπτωση που παρουσιασθούν προβλήματα στα ζητήματα της επιβεβαίωσης των συμμετεχόντων, της συλλογής και καταμέτρησης των ψήφων, την προστασία των προσωπικών δεδομένων και του αδιάβλητου, την ελευθερία και μυστικότητα της ψήφου καθώς και της επαλήθευσης των αποτελεσμάτων.

Αυτές οι εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες γιατί τα επόμενα 3 χρόνια διακυβεύονται πολλά όσον αφορά τον κλάδο αλλά και την κοινωνία.

Είναι απαραίτητο οι εκπρόσωποι των Ενώσεων και της Ομοσπονδίας να είναι συνάδελφοι που έχουν ως κατευθυντήρια γραμμή τον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης των συμφερόντων του κλάδου.

Δεν χρειαζόμαστε άλλους «συνεργάτες» και yesmen που έχουν οδηγήσει τον κλάδο στην τέλεια απαξίωση, χλευασμό και συκοφαντία από την ΑΑΔΕ και το Υ.Ο και καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι η παρασκηνιακή πρόσβαση στα Υπουργεία ή η συμπόρευση με την κυβέρνηση θα λύσουν τα προβλήματα του κλάδου.

Η «πλάτη» και το χάιδεμα στην εκάστοτε κυβέρνηση καθώς και η αποχή από κάθε κινητοποίηση με ευθύνη της συνδικαλιστικής μας ηγεσίας δεν απέφερε το παραμικρό για τον κλάδο.

Αντ' αυτού εισπράξαμε χλευασμό, συκοφαντίες και δυσφήμιση των συναδέλφων.

Η μόνη διέξοδος είναι οι συλλογικοί αγώνες και όχι το «lobbying».

Καλούμε τους συναδέλφους της Αττικής που συμμερίζονται την αντίληψη μας για τον συνδικαλισμό να εγγραφούν μαζικά στην Ε.Φ.Ε.Ε.Α και με τη δράση και ψήφο τους να ανατρέψουν τις ηγεσίες που έχουν οδηγήσει τον κλάδο στην πλήρη απραξία.Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης