Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ένωση Λογιστών Ελλάδας - Οι θέσεις της ιδρυτικής πράξης

Ένωση Λογιστών Ελλάδας - Οι θέσεις της ιδρυτικής πράξης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά από πολλή και ώριμη σκέψη, πολλούς προβληματισμούς και σίγουρα γεμάτοι από αγανάκτηση για τον τρόπο με τον οποίο ο κλάδος εκπροσωπείται και αντιμετωπίζεται από την επίσημη πολιτεία διαχρονικά, μια ομάδα συναδέλφων από όλη τη χώρα αποφάσισε την ίδρυση μίας πανελλήνιας ένωσης αδειούχων λογιστών μέλη της οποίας θα μπορούν να είναι όλοι όσοι νόμιμα ασκούν το επάγγελμα, όσοι δηλαδή κατέχουν άδεια λογιστή-φοροτέχνη από το ΟΕΕ, ανεξάρτητα από τον τρόπο τον οποίο δραστηριοποιούνται (ελεύθεροι επαγγελματίες, μισθωτοί, μέλη εταιρειών κ.λπ.).

Μέλη της Ένωσης θα μπορούν να είναι και άνεργοι συνάδελφοί μας οι οποίοι μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να συμμετέχουν και να εκπροσωπηθούν μέσα από ένα συλλογικό όργανο.

Ως βασικό στόχο η Ένωση Λογιστών Ελλάδας (ΕΛΕ) έχει τη δημιουργία ενός ισχυρού φορέα που θα προασπίζεται και θα διασφαλίζει με κάθε τρόπο τις εργασιακές και επιστημονικές ανάγκες του κλάδου, την αναγνώριση και κατοχύρωση του λογιστικού επαγγέλματος, την ανάδειξη του ρόλου του λογιστή ως ανθρώπου και επαγγελματία στην κοινωνία και μέσα από το πνεύμα της αλληλεγγύης και συνεργασίας των μελών της  θα μάχεται σκληρά και αποφασιστικά για τα χαμένα αυτονόητα.  

Η Ένωση Λογιστών Ελλάδος (ΕΛΕ) δεν έχει ως σκοπό την άμεση συμμετοχή της στις εκλογικές διαδικασίες του Οικονομικού Επιμελητηρίου ή της Ομοσπονδίας αλλά θεωρεί επιτακτική την ανάγκη για ενεργή παρουσία της με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο στα κέντρα λήψης αποφάσεων που αφορούν στον κλάδο.
 
Για το λόγο αυτό, κάθε μέλος της ΕΛΕ θα μπορεί παράλληλα να συμμετέχει χωρίς κανένα περιορισμό από το καταστατικό της, ως μέλος, στους κατά τόπους συλλόγους της περιοχής του, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να μεταφέρονται οι θέσεις, οι δράσεις και οι αποφάσεις της ΕΛΕ στις γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους συλλόγων.

Γνωρίζουμε πως ο ουσιαστικός λόγος της ανύπαρκτης αντίδρασης των λογιστών, στα όσα μας πληγώνουν ως κλάδο διαχρονικά είναι η αδυναμία συγκέντρωσης των σκέψεών μας και των αντιδράσεών μας κάτω από την ίδια σκέπη.

Αυτός είναι ο δικός μας μακρόπνοος στόχος, να αποτελέσουμε την “ομπρέλα” των διεκδικήσεων του κλάδου, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες επαγγελματικές ή πολιτικές, μακριά από συμπράξεις και συνεργασίες με χορηγούς και συνεργάτες που μας “σκέφτονται” και μας υπολογίζουν, μακριά από κάθε τι στρεβλό που είδαμε και μάθαμε μέσα από τα χρόνια που πέρασαν και κάνει τους νέους αλλά και τους παλιούς συναδέλφους να αποστρέφονται το συλλογικό ως κάτι γκρίζο και ανέφικτο.

Όλοι οι συνάδελφοι μας γνωρίζουν πολύ καλά πως ο κλάδος έχει κατ' ουσία εφαρμόσει στην πράξη σχεδόν το σύνολο των φορολογικών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και όχι μόνο μεταρρυθμίσεων του Ελληνικού Κράτους τα τελευταία τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια χωρίς να έχει απαιτήσει ποτέ έστω μία ηθική αναγνώριση.

Αντ' αυτού βρισκόμαστε σχεδόν πάντα να απολογούμαστε και να μας κουνούν και αυστηρά το δάχτυλο, κάτι που από εμάς δεν θα μένει αναπάντητο.

Καλούμε όλους τους επαγγελματίες λογιστές να ενώσουν τη φωνή τους και τη γροθιά τους με τις δικές μας, για να σπάσουμε το απόστημα της αφωνίας και να μπορέσουμε συλλογικά να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον κλάδο.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για εφησυχασμό και αναβλητικότητα.

Οι εξελίξεις από εδώ και πέρα θα είναι ραγδαίες και οφείλουμε άμεσα να συσπειρωθούμε παραμερίζοντας προσωπικούς εγωισμούς και φιλοδοξίες, προσηλωμένοι στους κοινούς μας στόχους.

Κι αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς.
Κώστας ΒάρναληςΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης