Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γ. Παπακωνσταντίνου: Μετά την επίσκεψη των ελεγκτών τα όποια μέτρα .

24 Φεβρουάριου 2010
  • Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε πως οι όποιες αποφάσεις για τα νέα μέτρα μείωσης του ελλείμματος, θα ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθεί η επίσκεψη των ελεγκτών της Κομισιόν.
Γ. Παπακωνσταντίνου: Μετά την επίσκεψη των ελεγκτών τα όποια μέτρα .

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε πως οι όποιες αποφάσεις για τα νέα μέτρα μείωσης του ελλείμματος, θα ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθεί η επίσκεψη των ελεγκτών της Κομισιόν.

Μικτό κλιμάκιο της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ βρίσκεται στη χώρα από την Δευτέρα, προκειμένου να ελέγξει την πορεία εφαρμογής του συμφώνου σταθερότητας. "Οι όποιες αποφάσεις (για νέα μέτρα) θα ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους της Κομισιόν", είπε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. "Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να πετύχουμε τους στόχους του ΠΣΑ", πρόσθεσε.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό, δήλωσε πως "Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης. Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να πετύχουν οι στόχοι του προγράμματος",

Εκ προοιμίου η δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος, κατά τέσσερις μονάδες το 2010, είναι αδιαπραγμάτευτη. Η Ελλάδα έχει να παρουσιάσει μέχρι τώρα θετική πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και συγκράτηση δαπανών, ενώ η συζήτηση γίνεται για αυτά που οι κοινοτικοί ονομάζουν κινδύνους και με την κυβέρνηση να προσπαθεί να διασφαλίσει ότι με την πολιτική της έχει πείσει τους εταίρους της.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι όλα τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, έχουν ληφθεί με βάση συγκεκριμένους οικονομικούς δείκτες και ότι οι κίνδυνοι αυξάνονται ανάλογα με τη χειροτέρευση αυτών των δεικτών, όπως η ύφεση της οικονομίας, πράγμα που οδηγεί σε διορθώσεις και νέα μέτρα. Πάντως, οι όποιες ανακοινώσεις δεν αναμένονται πριν το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Η Ελλάδα επιζητεί σαφέστατη πολιτική στήριξη στο επόμενο Ecofin, λαμβάνοντας υπόψη της ότι είναι άλλο πράγμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλο ο χρόνος των αγορών, όπως επισημαίνεται και ότι θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθεί η ύπαρξη του μηχανισμού στήριξης εκ μέρους της ΕΕ, ώστε να υπάρχει, με την ελπίδα βέβαια να μην χρησιμοποιηθεί.

Σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη προσφυγή στο ΔΝΤ, επισημαίνεται ότι δεν είναι στην πρόθεση της Ελλάδας, αλλά είναι όλα ανοιχτά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, επισημαίνεται ότι από τη στιγμή που υπάρχει παραπομπή της χώρας για τα στοιχεία, πώς είναι δυνατό να μη γίνει διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης στο εσωτερικό της χώρας.
 
Πηγή Κέρδος


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης