Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστροφές ΦΠΑ - Ιταλία, Κύπρος και Ελλάδα καταγράφουν τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις στις επιστροφές ΦΠΑ

10 Οκτώβριου 2021
Επιστροφές ΦΠΑ - Ιταλία, Κύπρος και Ελλάδα καταγράφουν τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις στις επιστροφές ΦΠΑ

Μελέτη της Ε.Ε. αναδεικνύει τη σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ

Αναλύοντας τα δεδομένα της Παγκόσμιας Τράπεζας για το 2020, η έκθεση της Ε.Ε. αναφέρει ότι κατά μέσο όρο χρειάζονται εννέα ώρες για τη ολοκλήρωση της διαδικασίας επιστροφής ΦΠΑ. Τα δεδομένα δείχνουν επιπλέον ότι χρειάζονται 17 εβδομάδες για την είσπραξη της επιστροφής.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, η Ιταλία και η Ρουμανία είναι τα κράτη μέλη της ΕΕ στα οποία η συμμόρφωση με τις διαδικασίες επιστροφής ΦΠΑ διαρκεί περισσότερο (περίπου 42 και 22 ώρες, αντίστοιχα).

Επιπλέον, "η Ιταλία, η Κύπρος και η Ελλάδα καταγράφουν τον μεγαλύτερο αριθμό εβδομάδων για την λήψη (είσπραξη) της επιστροφή ΦΠΑ (περίπου 62, 43 και 31 εβδομάδες αντίστοιχα)".

Με στόχο την εύρεση «δίκαιης και απλούστερης φορολογίας», η έκθεση διερευνά τις κανονιστικές αλλαγές για να καταστήσει τη συμμόρφωση με τον ΦΠΑ ευκολότερη και πιο οικονομική.


Δείτε την έκθεση :

O browser δεν υποστηρίζει pdf viewεr. Κατεβάστε το έγγραφο από εδώ: Download PDFΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης