Αποτελέσματα live αναζήτησης

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο - Να συμψηφιστεί ο ΦΠΑ με τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων

23 Φεβρουάριος 2010
  • Την επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις που την δικαιούνται, ζητά με επιστολή στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ο κ. Κ. Μίχαλος, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών ΕΒΕΑ διότι εν μέσω οικονομικής κρίσης, χιλιάδες επιχειρήσεις θα βρεθούν στα πρόθυρα πτώχευσης.
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο - «Να συμψηφιστεί ο ΦΠΑ με τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων»
         
Την επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις που την δικαιούνται, ζητά με επιστολή στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ο κ. Κ. Μίχαλος, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) διότι «εν μέσω οικονομικής κρίσης, χιλιάδες επιχειρήσεις θα βρεθούν στα πρόθυρα πτώχευσης». Οπως έχει «παγώσει» η επιστροφή του ΦΠΑ. Το ποσό αυτό εκτιμάται μεταξύ 5 δισ. και 10 δισ. ευρώ. Ομως υπό την προυπόθεση ότι αυτό είναι εφικτό τότε μπορεί να γίνει συμψηφισμός της επιστροφής με τις πάσης φύσεως υποχρεώσεις αυτών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς.

Ειδικότερα στην επιστολή του ο κ. Μίχαλος αναφέρει πως «θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας, για την πρακτική που το τελευταίο διάστημα ακολουθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες σας, να παγώσουν τις επιστροφές Φ.Π.Α. στις επιχειρήσεις, όπου οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχό τους». Και προσθέτει ότι «με τις πρακτικές αυτές και εν μέσω οικονομικής κρίσης, χιλιάδες επιχειρήσεις θα βρεθούν στα πρόθυρα πτώχευσης και θα σας παρακαλούσαμε να αντιμετωπίσετε άμεσα το ζήτημα, προκρίνοντας τη λύση του συμψηφισμού των οφειλών του Δημοσίου από επιστροφές Φ.Π.Α. προς τις επιχειρήσεις, με τις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις που τυχόν έχουν».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ σημειώνει ότι «για παράδειγμα, εάν το Δημόσιο χρωστά 500.000 ευρώ σε μια επιχείρηση μπορεί εφόσον δεν δύναται να αποπληρώσει αμέσως το σχετικό ποσό να συμψηφίσει το ποσό ή μέρος αυτού με τον φόρο εισοδήματος, τον οφειλόμενο Φ.Π.Α. τις ασφαλιστικές εισφορές, διάφορα τέλη προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους φόρους επί των ακινήτων κ.λ.π. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΒΕΑ, το ύψος των οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις είναι αντίστοιχο των ληξιπρόθεσμων οφειλών».

Πηγή Το Βήμα


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης