Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κατατέθηκε το προσχέδιο απελευθέρωση των υπηρεσιών.

23 Φεβρουάριου 2010 Σχόλια
  • Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στην Βουλή προσχέδιο νόμου που αφορά στην υιοθέτηση κοινοτικής οδηγίας γνωστής ως «Οδηγία Μπολκενστάιν
Κατατέθηκε το προσχέδιο απελευθέρωση των υπηρεσιών.

Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στην Βουλή προσχέδιο νόμου που αφορά στην υιοθέτηση κοινοτικής οδηγίας γνωστής ως «Οδηγία Μπολκενστάιν

Στην απελευθέρωση των υπηρεσιών προχωρά η κυβέρνηση.

Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στην Βουλή προσχέδιο νόμου που αφορά στην υιοθέτηση κοινοτικής οδηγίας γνωστής ως «Οδηγία Μπολκενστάιν». Το σχέδιο θα συζητηθεί στην Διαρκή Επιτροπή και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κατάθεση του τελικού νομοσχεδίου.

Επί της ουσίας πρόκειται για την διευκόλυνση Ευρωπαίων πολιτών να παρέχουν υπηρεσίες στο εσωτερικό της χώρας και όπως γίνεται αντιληπτό δεν έχει καμία σχέση με το λεγόμενο άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το προσχέδιο διοικητικοί, γεωγραφικοί και ποσοτικοί περιορισμοί  καταργούνται έτσι ώστε όλοι όσοι παρέχουν υπηρεσίες (Έλληνες και ξένοι) να έχουν καλύτερη πρόσβαση στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Από τις σημαντικότερες κατηγορίες υπηρεσιών που απελευθερώνονται είναι αυτές των δικηγόρων, των μηχανικών, των αρχιτεκτόνων, των λογιστών, και των μεσιτών.

Στον αντίποδα εξαιρούνται από την εφαρμογή του νόμου ο χρηματοπιστωτικός και ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος, οι λιμενικές υπηρεσίες, η ραδιοτηλεόραση,  τα γραφεία εύρεσης εργασίας, οι υπηρεσίες που σχετίζονται με την άσκηση εξουσίας, με την υγειονομική περίθαλψη, την ασφάλεια καθώς και τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Επίσης εκτός απελευθέρωσης παραμένουν συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, τα ταξί και τα ασθενοφόρα.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης