Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

20 Φεβρουάριος 2010
  • Αποδείξεις έστω και για επίσκεψη για την οποία δεν έχουν πληρωθεί θα είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν γιατροί και δικηγόροι, προκειμένου να περιοριστούν τα υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής που παρατηρούνται στους συγκεκριμένους κλάδους. Το μέτρο αποφασίστηκε κατά την τελευταία σύσκεψη της ομάδας εργασίας για τη φορολογία εισοδήματος μετά τη διαπίστωση ότι τα ποσοστά παραβατικότητας ξεπερνούν το 75% στις περιπτώσεις σύνταξης συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων.
ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

Αποδείξεις έστω και για επίσκεψη για την οποία δεν έχουν πληρωθεί θα είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν γιατροί και δικηγόροι, προκειμένου να περιοριστούν τα υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής που παρατηρούνται στους συγκεκριμένους κλάδους. Το μέτρο αποφασίστηκε κατά την τελευταία σύσκεψη της ομάδας εργασίας για τη φορολογία εισοδήματος μετά τη διαπίστωση ότι τα ποσοστά παραβατικότητας ξεπερνούν το 75% στις περιπτώσεις σύνταξης συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων.

Ως κυριότερο επιχείρημα οι δικηγόροι προέβαλαν το γεγονός ότι η αμοιβή που αναφέρεται στα συμβόλαια δεν είχε ακόμη εισπραχτεί. Προκειμένου ακριβώς να σταματήσει αυτή η «φάμπρικα», η απόδειξη θα εκδίδεται αμέσως με την παροχή της υπηρεσίας, ανεξάρτητα από το πότε θα καταβληθεί η αμοιβή.

Πέραν αυτού η επιβολή τεκμηρίων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, με το ελάχιστο όριο δηλωθέντος εισοδήματος να διαμορφώνεται με βάση προσωπικές και οικογενειακές δαπάνες του επαγγελματία. Μεταξύ αυτών θα λαμβάνονται υπόψιν το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου, η επιφάνεια του σπιτιού και των υπόλοιπων ακινήτων που χρησιμοποιεί, το ύψος του ενοικίου κ.λπ. Στην περίπτωση που προκύπτει μεγάλη απόκλιση μεταξύ δηλωθέντος εισοδήματος και τεκμαρτού θα επιβάλλονται πρόσθετοι φόροι.

Οι προτάσεις πάντως της ομάδας εργασίας κάνουν λόγο για χαμηλά σχετικά τεκμήρια, καθώς για ένα αυτοκίνητο 1.200 κ.ε. προτείνεται τεκμήριο έως 3.000 ευρώ, ενώ για κάθε 100 κ.ε. και άνω θα προστίθενται 200 ευρώ. Για την κύρια κατοικία δεν θα υπάρχει απαλλαγή με το τεκμήριο για κατοικίες έως 100 τ.μ. να είναι 4.000 ευρώ, από 101 έως 300 τετραγωνικά 60 ευρώ ανά τετραγωνικό και από 301 τετραγωνικά και άνω 80 ευρώ ανά τ.μ.

Παράλληλα, καταργούνται όλες οι εξαιρέσεις από την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών και καθιερώνεται λογιστικός τρόπος προσδιορισμού όλων των εισοδημάτων. Δηλαδή έσοδα μείον έξοδα. Αυτό σημαίνει ότι καταργείται ο ειδικός τρόπος φορολόγησης επαγγελμάτων, όπως επιχειρήσεων ανέγερσης οικοδομών, εργολάβων, υπεργολάβων, μηχανικών, αρχιτεκτόνων, ταξί, φορτηγών δημόσιας χρήσης, λεωφορείων ΚΤΕΛ, ενοικιαζόμενων δωματίων, κάμπινγκ, λιανοπωλητές πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, βενζινάδικα κ.λπ.Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης