Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ενέργεια: συζήτηση για πιθανά μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων της αύξησης των τιμών

Ενέργεια: συζήτηση για πιθανά μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων της αύξησης των τιμών


Με την τιμή της ενέργειας να εκτινάσσεται, το ΕΚ ανησυχεί για τις συνέπειες για καταναλωτές και επιχειρήσεις και συζητά με το Συμβούλιο και την Επιτροπή πιθανά μέτρα.

Την Τετάρτη, οι ευρωβουλευτές θα ενημερωθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο σχετικά με πιθανές λύσεις σε επίπεδο ΕΕ όσον αφορά την αύξηση του κόστους της ενέργειας, καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου αυξάνονται λόγω της υψηλής ζήτησης και των χαμηλών αποθεμάτων στα κράτη μέλη. Η συζήτηση αναμένεται να εστιάσει στο ρόλο των μέτρων ενεργειακής αποδοτικότητας και τις ΑΠΕ στο πλαίσιο αυτό, καθώς και στην ανάγκη αντιμετώπισης της ενεργειακής ένδειας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη δηλώσει ότι τα έσοδα από το σύστημα εμπορίας εκπομπών της ΕΕ (ΣΕΔΕ) θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τα κράτη μέλη για τον μετριασμό των επιπτώσεων των διογκούμενων τιμών, ιδίως των κοινωνικών τους συνεπειών. Η ΕΕ εργάζεται επίσης για τη δημιουργία ενός κοινωνικού ταμείου στο πλαίσιο της νέας δέσμης μέτρων για το κλίμα που ανακοινώθηκε στις 14 Ιουλίου.

 

Συζήτηση: Τετάρτη 6 Οκτωβρίου

Διαδικασία: Δηλώσεις του Συμβουλίου και της ΕπιτροπήςΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης