Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για παράνομη χρήση και συμπεριφορές στο Διαδίκτυο

18 Φεβρουάριου 2010
  • Πληθαίνουν οι καταγγελίες για παράνομη χρήση και συμπεριφορές στο Διαδίκτυο που φθάνουν στην Ελληνική Ανοικτή Γραμμή Safeline, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφαλή χρήση του Internet στη χώρα μας.
Αυξάνονται οι καταγγελίες παράνομου περιεχομένου.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για παράνομη χρήση και συμπεριφορές στο Διαδίκτυο που φθάνουν στην Ελληνική Ανοικτή Γραμμή Safeline, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφαλή χρήση του Internet στη χώρα μας.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν πρόσφατα κατά τη διάρκεια ημερίδας, ο αριθμός των καταγγελιών το 2009 έφθασε στις 1778, παρουσιάζοντας αύξηση 149% σε σχέση με το 2008 όταν οι καταγγελίες είχαν ανέλθει στις 715.

Γραμμή Βοηθείας

Παράλληλα, υψηλός χαρακτηρίζεται και ο αριθμός των 443 αιτημάτων που δέχτηκε η Γραμμή Βοηθείας 800 11 8000 15/ [email protected] του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου κατά τους πρώτους 4 μήνες λειτουργίας της (Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2009).

Το 41,53% των αιτημάτων ήταν για πληροφορίες και συμβουλές και το 24,38% για θέματα εξάρτησης, ενώ γενικότερα το προσωπικό της γραμμής χρειάστηκε να παραπέμψει στο safeline.gr και στη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 66 αναφορές, ενώ 45 περιπτώσεις παραπέμφθηκαν στα ιατρεία της Μονάδας Εφηβικής Υγείας για να ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΜΕΥ για τους εφήβους με υπερβολική ενασχόληση στο Διαδίκτυο.

Ένας σημαντικός αριθμός των καταγγελιών προς το Safeline εξακριβώθηκαν ως παράνομες. Από αυτές:

Το 29% αφορά στην οικονομική απάτη μέσω διαδικτυακών αγορών.
Το 20% αφορά στην παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Το 15% αφορά στην παιδική πορνογραφία.
Το 16% αφορά στα παράνομα ηλεκτρονικά μηνύματα που σκοπό είχαν το phishing («ψάρεμα» προσωπικών δεδομένων με σκοπό την κλοπή οικονομικών στοιχείων).
Τέλος, αυξημένος ήταν και ο αριθμός των καταγγελιών που αφορούσαν διαδικτυακά εγκλήματα που πραγματοποιήθηκαν μέσω των Συστημάτων Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Networks).

Πηγή Κειμένου: www.imerisia.grΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης