Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστολές της Ε.Φ.Ε.Ε.Η. προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

  • Μέλος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών(Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ε.Φ.Ε.Ε.Η.)

Μέλος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών(Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

Μέλος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.)

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΓΑΒΑΛΑ 21 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΛ  2810-360998  Fax  2810-211399 e-mail : [email protected]


Ηράκλειο 11/02/2010

Προς τον Υπουργό Οικονομικών                                                           
Κύριο Παπακωσταντίνου Γεώργιο

Κοινοποίηση
Βουλευτές Ηρακλείου

Αξιότιμε  Κύριε Υπουργέ,

Στα πλαίσια της συζήτησης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου επαναφέρουμε σήμερα δυο θέματα για τα οποία έχουμε γίνει δέκτες συχνών ερωτημάτων  από πολλούς συναδέλφους αλλά και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας .Θεωρούμε μάλιστα πως η εξέταση των προβλημάτων αυτών αλλά και η ενδεχόμενη λύση τους από εσάς θα βοηθήσει  τις επιχειρήσεις αλλά και το ίδιο το Υπουργείο σας με σημαντική είσπραξη εσόδων .

1) Σύμφωνα με τη ΠΟΛ 1108/26/08/2009 τα νομικά πρόσωπα  οποιαδήποτε μορφής που δεν υπέβαλαν δήλωση ΕΤΑΚ μετά την παρέλευση τριών μηνών από την λήξη ημερομηνίας υποβολής της συγκεκριμένης δήλωσης επιβάλλεται  αυτοτελές πρόστιμο αξίας 5.000 ευρώ το οποίο συμβιβάζεται κατά την διοικητική επίλυση της διαφοράς στα 3/5 αυτού . Σας ζητάμε λοιπόν σήμερα Κύριε Υπουργέ και με την δεδομένη πλέον θέση σας, για την κατάργηση του ΕΤΑΚ να ρυθμίσετε το παραπάνω θέμα επαναφέροντας την προσαύξηση ανά μήνα καθυστέρησης μέχρι την απόδοση του . Είναι άδικο Κύριε Υπουργέ για τέλος 200,00 ή 500,00  ευρώ η επιχείρηση να καλείται να πληρώσει πρόσθετο τέλος αξίας 5.000,00 ευρώ .Σας γνωρίζουμε επίσης Κύριε Υπουργέ πως η παραπάνω περίπτωση αφορά σχεδόν όλους του αγροτικούς συνεταιρισμούς της περιοχής μας οι οποίοι δεν διαθέτουν οργανωμένα λογιστήρια και έχουν στα χωριά που δραστηριοποιούνται ακίνητα χαμηλής  αξίας  τα οποία χρησιμοποιούν για την εξυπηρέτηση των μελών τους .

2)Ρυθμίσεις ΦΠΑ . Είναι γεγονός ότι στην αγορά υπάρχει ΦΠΑ που δεν έχει καταβληθεί  και αυτό εν πολλής οφείλεται και σε πραγματική αδυναμία λόγο της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης . Προτείνουμε λοιπόν  να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να κληθούν να υποβάλουν τις δηλώσεις ΦΠΑ όσοι μέχρι σήμερα έχουν εκκρεμότητες και να αποδώσουν τον φόρο μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα χωρίς πρόστιμο  η άλλες κυρώσεις . Σύμφωνα με προτάσεις που τελευταία δεχόμαστε πιστεύουμε πως θα υπάρχει ανταπόκριση και πως το δημόσιο θα εξασφαλίσει ένα μεγάλο μέρος από τον ΦΠΑ  που σήμερα δεν αποδίδεται  άλλωστε  αυτό έχει αποδειχθεί και κατά το παρελθόν όπου ανάλογη ρύθμιση έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης .


Ηράκλειο 11/02/2010

Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης                                   
Κύριο Λοβέρδο Ανδρέα

Κοινοποίηση
Βουλευτές Ηρακλείου

Αξιότιμε  Κύριε Υπουργέ,

Θέλουμε με την σημερινή επιστολή μας να σας γνωρίσουμε  ορισμένα προβλήματα που έχουν να κάνουν με θέματα ασφάλισης και λειτουργίας των επιχειρήσεων της περιοχής μας και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα,
1) Σας μεταφέρουμε την αγωνία χιλιάδων επαγγελματιών της περιοχής μας  ασφαλισμένων  στον ΟΑΕΕ που  λόγω αδυναμίας καταβολής των  εισφορών τους έχει ως  αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα να  παραμένουν ανασφάλιστοι . Μάλιστα οι περισσότεροι εξ αυτών ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν κάνει χρήση της ιατρικής περίθαλψης ενώ σήμερα που παρουσιάζεται αυτή η ανάγκη δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν επειδή λόγω οικονομικής αδυναμίας το τελευταίο έτος δεν έχουν τακτοποιήσει τις εισφορές τους . Κύριε Υπουργέ, γνωρίζοντας την κοινωνική ευαισθησία που σας διακατέχει θα θέλαμε να δώσετε λύση τουλάχιστον στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης των επαγγελματιών αυτών  με συγκεκριμένους βέβαια όρους . Εξ άλλου και οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ ακόμη και εάν δεν έχουν καταβληθεί οι ανάλογες εισφορές τους  δικαιούνται κανονικά την ιατρική τους  περίθαλψη . Είναι άδικο Κύριε Υπουργέ επαγγελματίες που για 20 και για 25 χρόνια κατέβαλαν στο ακέραιο τις εισφορές τους σήμερα επειδή δεν πλήρωσαν δυο η τρία  δίμηνα να χάνουν ακόμη και τον προσωπικό τους γιατρό.

2)Ρυθμίσεις οφειλών ΟΑΕΕ και ΙΚΑ  . Είναι γεγονός  και μπορείτε εύκολα από τις υπηρεσίες του Υπουργείου σας, να διαπιστώσετε ότι το σύνολο των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τους συγκεκριμένους οργανισμούς έχει πράγματι φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Υπάρχει άμεση ανάγκη Κύριε Υπουργέ όπως προχωρήσετε σε ρυθμίσεις των οφειλών αυτών αφού λόγω της δυσμενής οικονομικής συγκυρίας που σήμερα βιώνουμε όλοι, χωρίς συγκεκριμένες ρυθμίσεις είναι αδύνατο να αποδοθούν αυτές οι εισφορές με ότι αυτό συνεπάγεται για το ασφαλιστικό σύστημα . Σύμφωνα με προτάσεις που τελευταία δεχόμαστε από τους συναδέλφους μας που υποστηρίζουν φορολογικά και ασφαλιστικά τις επιχειρήσεις της περιοχής μας  πιστεύουμε πως θα υπάρχει ανταπόκριση και πως τα ασφαλιστικά ταμεία  θα εξασφαλίσουν  ένα μεγάλο μέρος από τις εισφορές αυτές  που σήμερα είναι  απλώς βεβαιωμένες  και ανείσπρακτες , όπως  άλλωστε  αυτό έχει αποδειχθεί και κατά το παρελθόν όπου ανάλογη ρύθμιση έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης .

                                                   Με εκτίμηση για το Διοικητικό Συμβούλιο
             
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                
ΜΠΑΡΙΤΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ                                                  


Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ                                                    


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης