Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΟΑΕΔ: Μέχρι αύριο 21 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις νέων ανέργων για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 5.000 ανέργους ηλικίας έως 29 ετών (Β' Κύκλος)

ΟΑΕΔ: Μέχρι αύριο 21 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις νέων ανέργων για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 5.000 ανέργους ηλικίας έως 29 ετών (Β' Κύκλος)
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΟΑΕΔ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 20.09.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μέχρι αύριο οι αιτήσεις νέων ανέργων για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 5.000 ανέργους ηλικίας έως 29 ετών (Β' ΚΥΚΛΟΣ)


Αύριο, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:59, λήγει η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων ανέργων για τον Β' κύκλο του προγράμματος του ΟΑΕΔ που θα δώσει τη δυνατότητα σε νέους ανέργους να αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Η επαγγελματική εμπειρία θα διαρκεί 6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα για 6 μήνες και ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει στους ασκούμενους 550 ευρώ μηνιαία καθαρή αποζημίωση (25 ευρώ ημερησίως για 22 ημέρες εργασιακής εμπειρίας).

Η δράση απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών, που έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing) τουλάχιστον 50 ωρών και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους (κύριους ή δευτερεύοντες) οικονομικής δραστηριότητας με συνάφεια στο ψηφιακό μάρκετινγκ ή διαθέτουν τμήματα μάρκετινγκ.

Στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, εντάσσονται στο πρόγραμμα ανάλογα με το προσωπικό τους, ως εξής:

Επιχειρήσεις με Προσωπικό έως

Ανώτατος Αριθμός Ωφελουμένων

0 άτομα

1

1-3 άτομα

2

4-9 άτομα

3

10-19 άτομα

4

20-30 άτομα

6

31-50 άτομα

10

άνω των 50 ατόμων

25% του απασχολούμενου προσωπικού


Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του κατά τη διάρκεια ενός μήνα πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Το πρόγραμμα, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 16.500.000 €, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» με χρηματοδότηση από την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ).

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα https://www.oaed.gr/proghramma-apoktisis-erghasiakis-empeirias-ghia-5000-anerghoys-neoys-ilikias-eos-29-etwn-bkyklos



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης