Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μείωση μισθού στους βουλευτές .

12 Φεβρουάριος 2010
  • Μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος ζήτησε ο ίδιος να μην εξαιρεθεί η Προεδρία της Δημοκρατίας από το «μαχαίρι» στους μισθούς, μέτρα για την περιστολή των δαπανών του προϋπολογισμού της Βουλής ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σώματος, Φίλιππος Πετσάλνικος.
Μείωση μισθού στους βουλευτές .           

Μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος ζήτησε ο ίδιος να μην εξαιρεθεί η Προεδρία της Δημοκρατίας από το «μαχαίρι» στους μισθούς, μέτρα για την περιστολή των δαπανών του προϋπολογισμού της Βουλής ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σώματος, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Ως πρώτο βήμα ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε τη μείωση μισθού του κατά 10%.

Για τους βουλευτές θα ισχύσει και για το 2010 η μείωση της αποζημίωσης κατά 5%.

Ταυτόχρονα, μειώνονται κατά 10% τα επιδόματα για οργάνωση γραφείου και έξοδα κίνησης, ενώ μειώνεται κατά 15% η αποζημίωση για συμμετοχή στις Επιτροπές.

Σε ό,τι αφορά στους υπαλλήλους της Βουλής, αναστέλλεται, όπως και για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου, η χορήγηση αύξησης σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια, καθώς και η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των επιδομάτων που τυχόν προβλεπόταν.

Μειώνονται, όπως και για τους άλλους υπαλλήλους του Δημοσίου, κατά 10% τα επιδόματα που είναι κοινά για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου.

Επίσης, μειώνονται κατά 10% τα επιδόματα υπερωριακής εργασίας και κίνησης, όπως και κατά 10% το επίδομα έκτακτης αποζημίωσης, όταν αυτό αντιστοιχεί μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ ανά μήνα, και κατά 15%, όταν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ τον μήνα.
 
Πηγή: Express.gr

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης