Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΕΕ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

11 Φεβρουάριος 2010
  • Ο πρωτοφανής ασφυκτικός κοινοτικός κλοιός στην ελληνική οικονομία επέβαλλε στο οικονομικό επιτελείο να ανακοινώσει βιαστικά μια καταιγίδα φορο – αλλαγών, αποφασίζοντας με προσχηματική διαβούλευση για εμάς, χωρίς εμάς.
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 42 - 105 63 ΑΘΗΝΑ

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΕΕ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΚΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ  ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ.

Ο πρωτοφανής ασφυκτικός κοινοτικός κλοιός στην ελληνική οικονομία επέβαλλε στο οικονομικό επιτελείο να ανακοινώσει βιαστικά μια καταιγίδα φορο – αλλαγών, αποφασίζοντας με προσχηματική διαβούλευση για εμάς, χωρίς εμάς.

Οι βαθιές αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνουν μέτρα σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής, χωρίς όμως αναπτυξιακό χαρακτήρα για τις επιχειρήσεις και χωρίς κίνητρα τόνωσης της κατανάλωσης στην ελληνική αγορά.

Η ΕΣΕΕ κατανοεί τη δύσκολη κατάσταση της οικονομίας μας και γνωρίζει τις προτεραιότητες που θέτουν οι ευρωπαίοι δανειστές μας, αλλά στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για την επιβίωση και τη σωτηρία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι επιβαρύνσεις για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα είναι δεδομένη παρά τη διαμόρφωση της νέα φορολογικής κλίμακας, κυρίως από το διαχωρισμό των φορολογητέων κερδών σε διανεμόμενα και μη διανεμόμενα κέρδη.

Οι συναλλαγές άνω των 1.500 ευρώ χωρίς μετρητά αλλά με δίγραμμες επιταγές και πιστωτικές κάρτες είναι εκτός εμπορικής πραγματικότητας.

Το υγιές, νόμιμο, ελληνικό εμπόριο, που εκπροσωπεί η ΕΣΕΕ, επικροτεί το μέτρο τοποθέτησης ταμειακών μηχανών, παντού, σε όλη την αγορά και της έκδοσης αποδείξεων από όλους ανεξαιρέτως.

Από το Υπουργείο Οικονομικών ζητείται περαιτέρω εξειδίκευση των εξαγγελιών και από την ελληνική κυβέρνηση απαιτείται να διαχειριστεί έγκαιρα  τη δυσφορία του κάθε μικρομεσαίου έλληνα φορολογούμενου, για τον περιορισμό των εργασιακών αντιδράσεων αλλά και την αποφυγή κοινωνικών εκρήξεων.

Σχετικά με τις αυξήσεις στα καύσιμα και ιδιαίτερα στο πετρέλαιο κίνησης, πολύ φοβούμαστε ότι θα υπάρξουν αλυσιδωτές επιπτώσεις στην αγορά, ενώ δεν θα αποφύγουμε αυξήσεις σε πολλά καταναλωτικά αγαθά και επιβαρύνσεις στους καταναλωτές, ανάλογες των προσδοκώμενων εσόδων από την αύξηση του Ε.Φ.Κ.

Με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες, η ΕΣΕΕ συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τις σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία και θα επανέλθει με συγκεκριμένες θέσεις για κάθε σημείο του νομοσχεδίου.  Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης