Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κλείσιμο του Γενικού Δείκτη στις 906,81 μονάδες

Κλείσιμο του Γενικού Δείκτη στις 906,81 μονάδες

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven


Στην Ελλάδα, η συσσώρευση τιμών Γενικού Δείκτη μεταξύ 900-910 μονάδων επιβεβαιώθηκε και με την σημερινή εικόνα της αγοράς. Η αρχική υποχώρηση προς τις 900 μονάδες ακολουθήθηκε από άνοδο προς τις 905 μονάδες για να κλείσει ο Γενικός Δείκτης στο τέλος της συνεδρίασης στις 906,81 με άνοδο 0,16%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 57 εκατ. Ευρώ όπως περίπου το τελευταίο διάστημα. Στο ισοζύγιο κερδισμένων/χαμένων οι 59 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά και οι 55 μετοχές υποχώρησαν. Ο FTSE Large Cap είχε άνοδο 0,16% και FTSE Mid Cap κατέγραψε άνοδο 0,42%.

Σε επίπεδο κλαδικών δεικτών, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες Ταξιδιών-Αναψυχής (1,69%), Τεχνολογία (1,12%), Τηλεπικοινωνίες (1,08%), Πρώτες Ύλες (0,23%). Ο τραπεζικός δείκτης αυξήθηκε οριακά λόγω διαφοροποιήσεων στις επιμέρους μετοχές. Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις κατέγραψαν τα προσωπικά προϊόντα –υπηρεσίες (-0,99%), οι χρηματοοικονομικές (-0,71%), οι κατασκευές (-0,59%).

Διαφοροποίηση μεταξύ των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης

Σε ότι αφορά τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, καταγράφηκε ‘διελκυστίνδα’ ανάμεσα στις ανοδικές ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Πειραιώς και Eurobank και τις πτωτικές Jumbo, Alpha Bank, ΔΕΗ, ETE, Lamda Development. Οι μετοχές αυτές πραγματοποίησαν και το 90% περίπου των συνολικών συναλλαγών της ημέρας.

Οι επόμενες συνεδριάσεις του Σεπτεμβρίου αναμένεται να δείξουν ότι ο Γενικός Δείκτης θα συνεχίσει την συσσώρευση μεταξύ 900-910 μονάδων, θα ακολουθήσει τις διεθνείς τάσεις στην περίπτωση έντονης ανόδου ή διόρθωσης και ότι θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Διεθνείς αγορές

Οι μεικτές ή ήπια καθοδικές τάσεις στους αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς δείκτες προήλθαν από την ανακοίνωση των στοιχείων Δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ και βέβαια από την αναζήτηση τάσης στις ευρωπαικές αγορές μετά την αναρρίχηση δεικτών και μετοχών προς τα ιστορικά τους υψηλά μέχρι τον Σεπτέμβριο 2021.Ακολουθήστε το taxheaven.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα οικονομικά νέα

Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης