Αποτελέσματα live αναζήτησης

Χρηματιστήριο, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αναβαλλόμενος φόρος τραπεζών τα θέματα που συζήτησε ο κ. Σταϊκούρας

10 Σεπτέμβριος 2021
Χρηματιστήριο, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αναβαλλόμενος φόρος τραπεζών τα θέματα που συζήτησε ο κ. Σταϊκούρας

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Τα νομοσχέδια που είχαν προετοιμαστεί από τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Ζαββό και που αφορούσαν την αλλαγή του νόμου για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την τροποποίηση του νόμου περί αναβαλλόμενης φορολογίας, τον νέο νόμο για το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο των χρηματιστηριακών και επενδυτικών εταιρειών ερεύνησε και υποσχέθηκε σε τραπεζίτες και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας κατά τη συνάντησή τους που πραγματοποίησαν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Προχωρά άμεσα το Συνεγγυητικό κεφάλαιο για τις χρηματιστηριακές

Το σχέδιο νόμου για το Συνεγγυητικό, το οποίο προβλέπει την υιοθέτηση μοντέλου αποζημιώσεων παρόμοιο με εκείνο του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων για τις τράπεζες βρίσκει απόλυτα σύμφωνους τους χρηματιστές, το Χρηματιστήριο και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως εποπτεύουσα Αρχή. Το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο θα προχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.  

Σε ότι αφορά την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η νέα της μορφή θα έχει αρμοδιότητες που θα επιτρέπει τον εις βάθος έλεγχο των προβλημάτων των εισηγμένων για να αποφεύγονται υποθέσεις όπως η Folli-Follie που ζημιώνουν τους επενδυτές και εκθέτουν το ελληνικό χρηματιστήριο, την ελληνική οικονομία και την επιτροπή κεφαλαιαγοράς και ταυτόχρονα να διαμορφωθεί ένα ευνοϊκότερο θεσμικό πλαίσιο που θα διευκολύνει τους ξένους επενδυτές.

Τέλος, προχωρά η διαδικασία για την αλλαγή του ιδρυτικού νόμου του ΤΧΣ και τη μετατροπή του σε ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο, με βασικό στόχο την υποστήριξη των τραπεζών με τεχνογνωσία για δημιουργία υπεραξιών και σταδιακή αποεπένδυση.Ακολουθήστε το taxheaven.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα οικονομικά νέα

Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης