Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Πράσινο φως» από την Ε.Ε. για το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

3 Φεβρουάριου 2010
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελλάδας για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% ως το 2012. Ωστόσο, ο Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια τόνισε ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω βήματα, προκειμένου να μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο τομέα και να εξυγιανθούν τα δημόσια οικονομικά.
«Πράσινο φως» από την Ε.Ε. για το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελλάδας για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% ως το 2012. Ωστόσο, ο Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια τόνισε ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω βήματα, προκειμένου να μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο τομέα και να εξυγιανθούν τα δημόσια οικονομικά.
 Η Κομισιόν υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να υποβάλει μια συμπληρωματική έκθεση προόδου στα μέσα Μαρτίου και την κάλεσε να είναι έτοιμη για επιπλέον διορθωτικές κινήσεις.

"Η Επιτροπή εισηγείται στην Ελλάδα να υιοθετήσει ένα δομικό πακέτο μεταρρυθμίσεων με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, την επιτάχυνση της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού, τη βελτίωση της αγοράς εργασίας και των συλλογικών διαπραγματεύσεων" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν.

Στο ίδιο ανακοινωθέν, τονίζεται ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα αποθεματικό ανάγκης για την περίπτωση μελλοντικών δημοσιονομικών πιέσεων.

Στο συγκεκριμένο αποθεματικό θα ενσωματωθεί το 10% των τρεχουσών δαπανών.

Η Κομισιόν έδωσε στην ελληνική κυβέρνηση διορία έως τις 15 Μαΐου, προκειμένου να αλλάξει τη νομοθεσία για τα στατιστικά στοιχείαΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης