Αποτελέσματα live αναζήτησης

STOP Παπακωνσταντίνου σε φόρο στο ασφαλιστικό.

2 Φεβρουάριου 2010 Σχόλια
  • Ο υπουργός Οικονομικών τάχθηκε κατά της επιβολής ενός νέου φόρου, τουλάχιστον μέχρις ότου ολοκληρωθεί η ασφαλιστική και η φορολογική μεταρρύθμιση.
STOP Παπακωνσταντίνου σε φόρο στο ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Οικονομικών τάχθηκε κατά της επιβολής ενός νέου φόρου, τουλάχιστον μέχρις ότου ολοκληρωθεί η ασφαλιστική και η φορολογική μεταρρύθμιση.


Φρένο στις προθέσεις του υπουργείο Εργασίας για την επιπρόσθετη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού, είτε με νέα φορολογία είτε μέσω της δημιουργίας ενός «κουμπαρά», έβαλε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τουλάχιστον για το 2010.

Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών στην Επιτροπή των Ειδικών για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού δεν πρόκειται να δοθεί ούτε ευρώ περισσότερο από όσα προβλέπονται στον προϋπολογισμό.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε την τήρηση του προϋπολογισμού του 2010, ζήτηση εθνικής επιβίωσης και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο επιπλέον χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων τουλάχιστον για το 2010, ώστε να μην υπάρξει καμία παρέκκλιση από τους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου τάχθηκε κατά της επιβολής ενός νέου φόρου, τουλάχιστον μέχρις ότου ολοκληρωθεί η ασφαλιστική και η φορολογική μεταρρύθμιση.

Ωστόσο άφησε ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο για το μέλλον, μέσα από την αύξηση της φορολογίας φυσικών και νομικών προσώπων, την αύξηση του ποσοστού από έξοδα από ΦΠΑ που καταβάλλονται στο εθνικό κεφάλαιο αλληλεγγύης των γενεών ή στη συμμετοχή των εσόδων από λαχεία και καύσιμα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών για το 2009 στο κεφάλαιο αλληλεγγύης των γενεών έχουν κατατεθεί 580 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2010 θα κατατεθούν άλλα 630 εκατ. ευρώ.
Βέβαια σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ για τη βιωσιμότητα του συστήματος απαιτούνται κάθε χρόνο επιπλέον τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης