Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΥπΑΑΤ - ΑΑΔΕ για τον έλεγχο των λιπασμάτων

Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΥπΑΑΤ - ΑΑΔΕ για τον έλεγχο των λιπασμάτων
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Αθήνα, 24 Αυγούστου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥπΑΑΤ

Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΥΠΑΑΤ – ΑΑΔΕ για τον έλεγχο των λιπασμάτων


Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γεώργιο Πιτσιλή, Πρωτόκολλο Συνεργασίας, με σκοπό τον έλεγχο δειγμάτων λιπασμάτων, για τη διαπίστωση της συμμόρφωσης προς την ισχύουσα ενωσιακή και εθνική νομοθεσία.

Με το παρόν Πρωτόκολλο Συνεργασίας που ισχύει για το διάστημα Ιουνίου 2021 – Μαΐου 2022, εδραιώνεται η ευρύτερη συνεργασία μεταξύ ΥΠΑΑΤ και ΑΑΔΕ,  η οποία αφορά στον εργαστηριακό έλεγχο της συμμόρφωσης λιπασμάτων.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος, καθώς και η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς.

Η υλοποίηση του Πρωτοκόλλου πραγματοποιείται με ευθύνη των συμβαλλομένων μερών και σύμφωνα με τους κανόνες που επιβάλει η δεοντολογία και η καλή συνεργασία για την εκπλήρωση των στόχων αυτού.

Επίσης, καθορίζονται οι όροι για την εύρυθμη, παραγωγική και αποτελεσματική συνεργασία των Υπηρεσιών που συμβάλλουν στη διεξαγωγή του.

Ο έλεγχος στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου αποτελεί μέρος της συνολικής δραστηριότητας των συνεργαζόμενων Υπηρεσιών, η οποία αφορά στον έλεγχο συμμόρφωσης προς την ισχύουσα κατά περίπτωση νομοθεσία για τα λιπάσματα.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας για τον έλεγχο των λιπασμάτων  υπεγράφη στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της  Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της  Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και  Υποδομών με την ΑΑΔΕ και το Γενικό Χημείο του Κράτους.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης